Gå til sidens hovedinnhold

- Bare tull og tøys

Runar Berg skjønner svært lite av det gule kortet som gir ham nok en karantene.

STABÆK-BODØ/GLIMT 4-1:

NADDERUD (Nettavisen): Han har et rykte på seg som en av Norges flittigste kortsankere. Men denne sesongen har Runar Berg (37) vært snill gutt, og kun pådratt seg to gule kort på de 15 første kampene i Tippeligaen.

Søndag var han igjen snill gutt mot Stabæk – kanskje litt for snill, tatt i betrakning hvor mye rom Stabæk fikk å boltre seg i på midten – men seks minutter før slutt havnet han endelig i en nærduell. 20 meter fra Stabæks mål begikk Berg det som kunne minne om en holding.

Til tross for en lang rekke situasjoner som kunne og kanskje burde ha ført til gult kort tidligere i kampen, var det først da Runar Berg ble overivrig dommer Tom Harald Hagen fant det for godt å finne fram kortet.

- Trenger ikke hjelp
Dermed soner veteranen karantene når Viking kommer til Aspmyra neste helg.

- Det er jo bare tull og tøys. Jeg var ikke i ei takling i hele kamp, og så får jeg gult kort for noe sånt, sier en hoderystende Berg til Nettavisen.

255923

Når Nettavisen konfronterer Glimt-trener Kåre Ingenbrigtsen med episoden, svarer han på følgende måte:

- Jeg synes dommeren var god. Men bare i de periodene det var han som dømte. Han var ikke like god i de periodene Veigar Pall Gunnarsson dømte, sier Ingebrigtsen.

- Og i hvor store deler av kampen synes du det var tilfellet?

- Ikke i store deler av kampen. Og jeg skal definitivt ikke skylde på dommeren for at vi tapte her i dag. Men spillere som Gunnarsson og Nannskog klarer å ha en viss innflytelse. Og denne dommeren er så god at han ikke trenger å ta imot hjelp. Han klarer utmerket å dømme selv, sier Ingebrigtsen.

- Kunne blitt 10-0
Han kunne tidlig konstaterer at det ikke ble poeng med hjem fra Nadderud.

- Vi slapp inn et dødballmål etter fire minutter. Og før det var spilt et kvarter, var det to. Da hadde vi i realiteten tapt, sier Ingebrigtsen, som ikke har noen forklaring på hva som skjedde.

- Det ser ut som vi er redde for å tape. Men vi kan ikke opptre med angst. Da er vi sjanseløse på dette nivået, poengterer treneren.

Han er på ingen måte fornøyd med vendingen sesongen har tatt. For etter en imponerende vårsesong, har Glimt begynt å gi bort foruroligende mange poeng, spesielt på bortebane.

Runar Berg er enig med treneren. Han er ikke bare bekymret for resultatene, men minst like mye for måten nederlagene kommer på.

- I dag kunne det like gjerne blitt 10-0. Vi er heldige som får 4-1. Vi må rett og slett skjerpe oss, fastslår Berg.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken