Chris Froome leverte tirsdag en maktdemonstrasjon på temposykkelen som så de andre sammenlagtkandidatene tape minutter.

Les også: Har du avgjort Tour de France, Froome?

Nå leder briten med tre minutter og 25 sekunder på nærmeste utfordrer Alejandro Valverde.

procycling.no spurte TV2s sykkelkommentator og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad om årets tour er avgjort.

- Hva skal man si? Froome har en utrolig solid ledelse. All fornuft tilsier at det blir briten som vinner Tour de France 2013, forteller Kaggestad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Froome bommer ikke på noe
Kommentatoren forteller at Froomes ledelse er den største noen har hatt etter elleve etapper siden François Simon ledet i 2001. Simon ble ikke sett på som en favoritt til den gule trøya slik Froome i 2013 blir det, og franskmannen endte for tolv år siden på sjetteplass sammenlagt.

- Nå er det den største favoritten som leder stort. Han er formsterk og bommer ikke på noe. Men mye uventet kan skje i touren. Likevel er velt, sykdom og uhell det eneste som truer Froomes gule trøye slik jeg ser det, utdyper Kaggestad til procycling.no.

- Gir ikke Sky-lagets svake opptreden på klatreetappen søndag de andre sammenlagthåpene blod på tann?

- Søndagens etappe var unik, og jeg tviler på at Sky-laget blir utradert på samme måte i Alpene. Samtidig virker laget litt svakere enn i fjor, men jeg tror at Froome er i så god form at han uansett vinner rittet selv om han sitter isolert på de siste fjellene.

- Tour de France er sjakk på to hjul
Selv om Kaggestad tror at Froome kommer til å bli hyllet som seierherre i Paris 21. juli, vil han ikke avskrive konkurrentene helt.

- Tour de France er sjakk på to hjul. Det finnes hundretusenvis av mulige scenarioer, og Alberto Contador viste i fjorårets Vuelta a España at det er mulig å overraske mot slutten av et treukersritt, forklarer 36-åringen.

I Spania overrumplet Team Saxo-Tinkoff-rytteren Joaquim Rodriguez på den 17. etappen og tok ledertrøya med et overraskende angrep.

Les også: Contador vant etter sjokkmanøver

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tror ikke spanjolene ofrer seg for hverandre
I Frankrike spekuleres det i om de tre spanjolene Valverde, Rodriguez og Contador vil samarbeide for at én av dem, og ikke Froome, skal vinne touren sammenlagt.

- De virker å ha et godt forhold. Men jeg tror ikke at noen av dem kommer til å ofre seg for en annen på grunn av nasjonalfølelsen. Til syvende og sist er de konkurrenter. De kan likevel bli enige om å sette press på briten om de ser at han og Sky er i trøbbel. Da vil de ha en felles interesse, begrunner Kaggestad.

Den neste testen for spanjolene og andre som vil sette Froome på plass i de franske fjellene kommer søndag. Da avsluttes etappen med klatringen opp Mont Ventoux.

- Man skal aldri si aldri, men slik jeg ser det er Tour de France avgjort. Froome roter ikke bort dette uten uhell av noe slag, sier den tidligere proffsyklisten.