Fra Team Skys samling på Mallorca, forteller Bradley Wiggins nå om sitt private drama som kom til overflaten da Lance Armstrong innrømmet eget dopingbruk i januar, 2013. Det skriver Procycling.no

I skolegården hadde nemlig barna Ben og Isabella sin fulle hyre med å håndtere anklagene som ble rettet mot deres egen far:

- De ble plaget og mobbet, innrømmer Bradley Wiggins overfor The Daily Telegraph.

- Det var vanskelig både for meg og familien. Lance Armstrong-saken i januar gjorde at barna mine ble plaget.

- Det var grufulle ting
Det var spørsmål som: «Doper pappaen din seg? Han vant Tour de France, går han på det samme som Lance Armstrong?».

En ikke uventet reaksjon fra små barn. Familien Wiggins tok det likevel i fullt alvor, og valgte å reagere:

- Jeg var nødt til å ta barna mine ut av skolen, og flyttet dem over til en annen.

Sett under ett var heller ikke 2013 noe jubelår for Bradley Wiggins. Sammenlagtseieren i Tour of Britain sto i sterk kontrast med Tour de France-tittelen og OL-gullet fra året i forveien.

- Det var grufulle ting. Jeg følte meg ansvarlig for det barna ble utsatt for, og det la seg på toppen av andre ting jeg slet med da. Men jeg vil også legge til at alt dette har endret seg det siste året. Jeg føler meg langt mer komfortabel nå, sier han.

Vil hjelpe Froome i Frankrike
Selv om harmonien har senket seg både over familien Wiggins og har lagt en kjærlig hånd over uvennskapet mellom ham og Chris Froome, er det fremdeles ting 33-åringen ønsker å bidra til å endre på.

Og igjen er det dopingproblematikken i sykkelsporten som er hovedtema.

Wiggins mener atmosfæren rundt Sky-bussen var forferdelig da mistankene ble øst over Froome etter etappen opp Ax 3 Domaines i Pyreneene:

- Jeg følte at jeg vant over opinionen, og da kanskje spesielt den franske, for to år tilbake. Delvis fordi jeg snakket fransk, og lo sammen med dem. Det var litt som i «Gladiator»: Du får folket på din side, og vinner friheten. Jeg følte det samme skjedde med meg.

- Det motsatt var tilfellet for Chris Froome. Det hadde vært fint å dra tilbake til touren, om det så bare skulle være å ta av for noe av presset. Jeg kan ta noen av spørsmålene og sette folk på plass, sier han til Daily Mail.

- Ingen ny Beckham
Wiggins ønsker også å være «konkurransedyktig» i Paris-Roubaix, og kjempe om sammenlagtseieren i Tour of California.

Ønsket om å vinne i USA, har igjen sammenheng med Armstrong og måten han utnyttet folks tillit i en årrekke.

- Jeg elsker California og kulturen der. Det er et stort antall syklister der, og jeg føler de på en måte har blitt robbet.

Og selv om han ikke tror han kommer til å bli noe idrettsikon som David Beckham «over there», har han som mål å rette opp amerikanernes inntrykk av sykkelsporten.

- Som en Tour de France-vinner mer kredibilitet, ingen historisk bagasje eller skjeletter i skapet, er det lettere å inspirere andre. Det er ikke mange tourvinnere uten dopinghistorikk. Jeg tror man kan telle de på én hånd. Det er en liten gruppe, og det gir deg et ansvar. På en måte er man nødt til å reise rundt i verden og forkynne sitt budskap, mener Wiggins.

Les mer fra Procycling.no her.