Barnedrapsmann klar for OL

En mann som tidligere er dømt for å ha drept sin egen datter er tatt ut til å representere New Zealand i boksing i Aten-OL.

21.06.04 14:21

Soulan Pownceby skal bokse i mellomvekt-klassen i Aten, og blir New Zealands eneste representant i bokseringen i OL, melder det statlige eide Television New Zealand (TVNZ).

TVNZ avslørte samtidig av Pownceby i 1995, under navnet Soulan Rikihana, ble dømt for drap på sin fem måneder gamle datter Jeanette.

Han ble da tiltalt for mord, men slapp unna med en drapsdom. Datteren døde av skader i hodet og ribbeina, noe Pownceby fortalte politiet at skyldtes at han mistet henne i gulvet.

I tillegg til drampsdommen, har Pownceby sju andre dommer på samvittigheten. Den siste kom for fire år siden, da han ble dømt for å ha fornærmet en kvinne.

Selv vil ikke Pownceby benekte noe av det som har skjedd tidligere.

- Jeg har ofret veldig mye for å ha kommet så langt. Jeg har holdt meg unna alt som heter gjenger og slike ting, og det har ikke vært lett for noen som har vært i samme situasjon som meg, sier han, ifølge AFP.

Han blir nødt til å reise via Singapore til Aten, i stedet for å bli med resten av New Zealands tropp via USA. Dette fordi han ikke får visa til USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag