Barneskirenn!

Foto: Petr David Josek (AP)

Petter Northug lekte med Axel Teichmann og sikret norsk VM-gull!

27.02.09 15:42

Petter Northug hadde en drøm før dagens stafett. Å avgjøre i spurten nok en gang.

Planen kunne fort fått seg en knekk. Ut på sin etappe lå Northug 15 sekunder bak Tyskland og verdens kanskje nest beste sprinter på langløp - Axel Teichmann.

Raskt opp i rygg
Det tok ikke lang tid før Petter Northug viste at han har lagt en alen til sin vekst. Allerede etter to kilometer var Northug kommet opp i ryggen på Teichmann.

- Jeg klarer ikke å ta inn over tid, jeg må gjøre det med en gang. Jeg er ikke en tålmodig person. Enten går det eller så går det ikke, sier Northug til NRK etter løpet.

Han lå som en skygge i sporet bak tyskeren til toppen av den siste bakken.

- Teichmann prøvde å rykke, men jeg bare ropte høyt til ham at farten var fin for meg. Da stoppet han fort, sier Northug.

Isteden var det nordmannen som tok føringen over den siste bakketoppen.

Northug-rykket
To hundre meter før mål kom det velkjente Northug-rykket. Da var det lite å stille opp med for den tyske superspurteren, som nettopp gikk fram og vant spurten i den famøse jaktstarten i Sapporo-VM i 2007, der Northug falt da han satt inn rykket.

- Jeg snudde meg og så mellom armene på oppløpet at Teichmann ikke klarte å henge med. Da følte jeg at jeg hadde god kontroll, sier Northug.

Dermed ble nok et stykke Northug-historie skrevet. Igjen viste han verden hvem som er den beste spurteren i gamet.

- Dette betyr vanvittig mye. At alle gutta går gode løp i dag er fantastisk moro, stråler herrelandslagssjef Morten Aa. Djupvik til NRK rett etter løpet.

Etappene:
Eldar Rønning fikk det tøft på sin åpningsetappe. Rundt halvveis måtte han slippe teten, og ved veksling var han 25 sekunder bak Canada og Tyskland.

- Jeg hadde super glid på første runde, men så stoppet skiene helt opp, sier Rønning til NRK like etter veksling.

Odd-Bjørn Hjelmeset åpnet knallhardt på sin etappe og hadde en stund halvert forspranget. Men Tobias Angerer dro til på de siste kilometerne, og økte forspranget igjen.

Hjelmeset vekslet 24 sekunder bak, med Estland og Finland i tillegg til Tyskland foran seg.

- Vi kom litt på etterskudd etter de to klassiske etappene, konstaterer Djupvik til NRK.

Tore Ruud Hofstad åpnet litt rolig, og klarte ikke å ta inn på Franz Göring og Tyskland. Men Hofstad hadde disponert løpet sitt bedre enn tyskeren, og på de to siste kilometerne knappet han inn forspranget til 15 sekunder.

- Det kritiske punktet i stafetten var den siste langbakken på tredje etappe. Jeg synes Tore gjør en kjempejobb. Han tar inn ti veldig viktige sekunder, sier Djupvik.

For dermed var Norge oppe på andreplass, og scenen var duket for fenomenet Petter Northug.

Nettavisen fulgte herrestafetten direkte.

7837

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.