RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Barnevernet sponser Tromsø

Sist oppdatert:
Promoteres i helgens tippeligakamp.

Barne,- ungdoms og familieetaten i region nord (Bufetat) har inngått et samarbeid med tippeligaklubben Tromsø IL.

Bufetat ønsker å rekruttere fosterforeldre og søker å nå nye målgrupper ved å samarbeide med fotballklubben.

- Vi har et behov for å nå ut til flere. Fosterbarn, som alle barn, er forskjellige. Vi trenger et mangfold av voksne som er villig til å åpne sitt hjem, sier kommunikasjonssjef i Bufetat Nord, Bente Wistven til NA24.

- Ledd i kampanje
Noen kan heve øyenbrynene over at en statlig etat betaler en fotballklubb for et samarbeid, men Bufetat har et annet syn på det.

- Dette er et ledd i en større kampanje. Bufetat i nord har tatt en ulik vei for å skaffe oppmerksomhet og rekruttere nye fosterforeldre, sier direktør i Barne,- ungdoms og familiedirektoratet, Mari Trommald til NA24.

- Det er ikke å betale idretten. Vi betaler 25.000 for en hel kampanje, og vi er glade for at TIL engasjerer seg og bruker tid på denne viktige saken, fortsetter Trommald, som også forteller at en helsides annonse i Tromsø-avisen ville kostet Bufetat mellom 48.000-55.000 kroner.

Blir kampsponsor
Som et ledd i samarbeidet, har Bufetat betalt for å være såkalt kampsponsor, når Tromsø møter Strømsgodset på søndag.

Bufetat bekrefter til NA24 at summen de betaler til Tromsø IL er 25.000 kroner.

- Jeg vil understreke at vi har fått en sterkt rabattert pris, noe Tromsø var villige til siden de syns det vi gjør er veldig viktig, uttaler kommunikasjonssjef Bente Wistven.

Tromsø pleier ikke å gå ut med sponsoravtaler de inngår, men har gitt Bufetat lov til å offentliggjøre summen for å unngå spekulasjoner.

Har markedsføringsbudsjett
Denne typen promotering er ny for Bufetat, som pleier å nøye seg med annonser i blant annet aviser.

- Vi bruker penger og har et budsjett til markedsføring, men det er ikke stort, forteller Wistven i Bufetat Nord.

Tromsø IL har tidligere vært engasjert i samfunnssaker, noe som er litt av grunnen til at de har blitt valgt som samarbeidspartner. I tillegg var det viktig for Bufetat at TIL også driver med barne- og breddeidrett.

- Som rollemodeller og synlige i samfunnsbildet mener vi i TIL det er viktig å bidra med vår posisjon for å øke fokuset på den viktige jobben som gjøres i fosterhjemtjenesten og av fosterhjemmene, sier Tromsø IL i en pressemelding.

Ifølge SSB, har Antall barn og unge i fosterhjem har steget med 699 det siste året. Per 31.12.2010 var det 9225 barn og unge i fosterhjem i Norge. Det er 77 prosent flere fosterbarn nå enn for 15 år siden.

- Bufetat og fosterforeldrene gjør en veldig viktig innsats, uttaler direktør Mari Trommald, som håper på at kampanjen vil bidra til økt rekruttering av fosterforeldre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere