RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevognløping gir høy fart og sterke legger

TILBAKE I AKSJON: Ingvill Måkestad Bovim vant sentrumssprinten for kvinner under Sentrumsløpet i Oslo lørdag ettermiddag.
TILBAKE I AKSJON: Ingvill Måkestad Bovim vant sentrumssprinten for kvinner under Sentrumsløpet i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Ingvill Måkestad Bovim tar med sønnen Ferdinand på minst 20 prosent av samtlige treningsøkter.

- Jeg løper mye med vogna. Da skyver jeg den foran meg, og det er noe vi har stort utbytte av både Ferdinand og jeg. I et gjennomsnitt vil jeg si at jeg har med vogna på 20 prosent av treningsturene mine. Det er fin trening, for det gitt meg ekstra styrke i leggene, forklarer Bovim til NTB.

Hun hadde en tung tid etter at hun skadet hælen på den siste treningsøkten før hun skulle reise til London-OL i 2012. Det førte til operasjon, og i fjor benyttet hun sjansen til å bli mamma. Dermed gikk også 2013-sesongen uten henne.

- Etter at jeg startet å trene for fullt 1. januar i år, synes jeg treningen har vært bedre enn før OL i London. Jeg er tilbake på det høye nivået, og nå gjelder det å komme tilbake i konkurranser også, sier hun.

Første konkurranseøkt var Sentrumssprinten i Oslo lørdag, og hun hadde små problemer med å distansere konkurrentene på de 800 meterne fra Slottet til Egertorget.

Full fart på Bislett

Trener Knut Jæger Hansen forteller om en sesongoppkjøring som har vært veldig bra, og selv om Bovim la inn en liten konkurranseøkt på Carl Johans Gate lørdag, er hun inne i en skikkelig hard treningsperiode nå.

- Det nye i år er at vi legger inn en liten satsing mot Bislett Games 11. juni. Det har vi ikke gjort tidligere, men målet er at Ingvill skal løpe en skikkelig bra 800 meter der, sier Hansen til NTB.

Bovim forteller også at hun løper Åpningsstevnet på Bislett 22. mai og Florø Friidrettsfestival 7. juni før Bislett Games 11. juni.

Deretter skal hun doble og løpe både 800 og 1500 meter i lag-EM i Tallinn St. Hans-helgen.

- Målet mitt denne sesongen er å løpe raskt på Bislett og å klare en plass blant de seks beste i EM, sier Ingvill som fortsatt kommer til å ha størst prioritet på 1500 meter også denne sesongen. Det var på den distansen hun løp inn til en imponerende sjetteplass i Daegu-VM i 2011.

Annerledes trening

Knut Jæger Hansen sier at Bovim har kunne gjøre en del andre ting på trening nå enn hun var i stand til før operasjonen på høsten 2012.

- Den hælskaden hun pådro seg i 4.02-løpet hun presterte på 1500 meter to år før London-OL begrenset henne veldig. Nå, altså etter hæloperasjonen, kan hun gjøre mange ting hun ikke var i stand til å gjøre før som å hoppe mye mer. Hun kan også gjennomføre en del motbakkeøkter som er viktige, sier Knut Jæger Hansen.

Han sier at konkurranseaktiviteten for Bovim kommer til å bli holdt litt nede fram til juli måned. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere