Barton i ordkrig på Twitter

Foto: Nigel Roddis / REUTERS

Joey Barton delte ikke ut slag mot Arsenal. Etterpå, derimot ...

15.08.11 10:41

Twitter blir stadig mer populært blant idrettsutøvere som ønsker å ha en direkte kommunikasjonslinje med fansen.

Få idrettsutøvere har vært mer aktive på Twitter enn Joey Barton de siste par dagene. Engelskmannen ble innblandet i åpningsrundens kanskje mest kontroversielle hendelse, og etter kampslutt fortsatte han den heftige debatten med Arsenal på Twitter.

- Uprofesjonell
Først innrømte han at han burde ha holdt seg unna Gervinho etter at den ferske arsenalspilleren gikk overende i Newcastles straffefelt, samtidig som han konstaterte at filming er «noe dritt» og må fjernes fra fotballen.

Så ble han kritisert for selv å filme, ettersom han kastet seg i bakken og skrek i smerte etter at Gervinho klappet til ham.

Barton forsvarer seg med at dette var en bedre løsning enn å bli stående og utveksle slag med Gervinho.

Gervinho ble for øvrig utvist for å klappe til Barton.

Skjelte ut Shearer
Arsenals unge stjerne Jack Wilshere var blant Bartons mange kritikere. «Gervinho skulle kanskje ikke gjort som han gjorde, men Barton var uprofesjonell», skrev Wilshere.

Det dummeste Barton gjorde, var kanskje å gå til angrep på Newcastle-legenden Alan Shearer, som i sin rolle som TV-ekspert tydeligvis kom med uttalelser som provoserte Barton.

«Tåpelig skjorte, sko og uttalelser fra Shearer igjen. Få orden på ting, tulling», skrev Barton.

Så innledet han en heftig ordkrig med flere journalister.

Ble provosert
Til Joey Bartons forsvar skal det sies at Alex Song tidligere i kampen stemplet ham med vilje mens han lå nede etter en takling. Song skulle åpenbart ha blitt utvist.

Barton er jo kjent for sitt hissige temperament, noe Twitter-meldingene hans bekrefter. Han var nok allerede nær koketemperatur da Gervinho tilsynelatende forsøkte å filme seg til straffespark.

Etter å ha sett episoden i reprise, måtte imidlertid Barton erkjenne at Gervinho ble felt og at det slett ikke var snakk om filming.

Trekker tilbake påstand
I et intervju med BBC Radio Five Live søndag, sa Barton at han ikke burde ha involvert seg med Gervinho, men overlatt saken til dommer Peter Walton.

- Etter å ha sett det på Match of the Day må jeg trekke tilbake at jeg synes han jukser. Jeg trodde det var filming, sier Barton ifølge The Guardian.

Dermed er kanskje denne krangelen over. Har du lyst til å få med deg den neste mens den skjer, kan det være lurt å følge Joey Barton på Twitter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.