Baskerlaget sier farvel

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Dette er en veldig trist dag for Euskaltel.

20.08.13 13:23

Etter 19 år stenger Euskaltel-Euskadi dørene for godt. Ifølge avisen El Correo ble det tirsdags morgen tatt en beslutningen om å legge ned laget etter denne sesongen.

- Dette er en veldig trist dag for Euskaltel, våre sponsorer, fansen og alle som har støttet prosjektet. Laget vil ikke fortsette neste sesong. Vi har ikke klart å skaffe nødvendige sponsorer, sier det baskiske WorldTour-laget i en pressemelding.

Denne sesongen har teleselskapet Euskaltel bidratt med ekstra mye penger for å dekke manglende støtte fra Euskadi, offentlige baskiske institusjoner.

Under Tour de France ble rytterne gitt klarsignal om å forhandle med andre lag.

Det baskiske laget har vært del av sykkelsporten siden 1994. Sent i 1997 kom telekompaniet Euskaltel med som sponsor og fra 1998 har de vært navnesponsor for laget.

Russisk redning?
Denne uken ble det rapportert at den russiske milliardæren Oleg Tinkoff går med et ønske om å kjøpe det baskiske laget. 46-åringen har denne sesongen sponset det danske profflaget Team Saxo-Tinkoff med blant andre Alberto Contador i stallen.

Euskaltel Euskadi vil fortsette ut årets sesongen og skal blant annet kjøre Vuelta a España som starter 23. august. Der stiller de oransje mannsterke med blant andre Samuel Sanchez, Igor Anton og Mikel Nieve.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.