*Nettavisen* Sport.

Baskerne vinner i Baskerland

Foto: AP/Scanpix

AC Bilbao er et fryktet hjemmelag og de bør slå Hercules - igjen. Her er dagens oddstips.

langoddsen finner vi nederlandsk 1. divisjon og diverse mandagskamper fra Europa. Også håndball-VM og ishockey er representert. Det er fire interessante objekter i dag, vi spiller to av dem og kommenterer de to andre kort til slutt.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Athletic Bilbao - Hercules
AC Bilbao slår godt fra seg hjemme på San Mamés denne sesongen også. De har 7-0-3 totalt. Tapene har kommet for Atletico Madrid, Barcelona og Deportivo La Coruña. Etter Copa del Rey-kampene mot Barcelona, der man ihvertfall resultatmessig ikke var så veldig langt unna avansement etter 0-0 og 1-1, kom man tilbake på vinnersporet med 2-1 over Racing Santander forrige helg. Forsvarsspiller Amorebieta er ute i dag, ellers ser det bra ut.

Troppen, fra AC Bilbaos hjemmesider: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, San José, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Díaz de Cerio, Javi Martínez, Muniain og Ekiza.

Hercules åpnet sesongen med å tape 0-1 hjemme for dagens motstander. Da de i neste kamp slo Barcelona 2-0 på Camp Nou, trodde man kanskje at det skulle bli mange poeng på bortebane utover høsten. Det har det dessverre ikke blitt, klubben fra Alicante står med 1-3-6 på reise. Man scorer knapt mål på bortebane, 3-16 er målforskjellen. Siste bortekamp tapte man 0-2 for Sporting Gijon, før det 0-3 på Mallorca. Den selvtilliten og det fine spillet man viser på hjemmebane, klarer man ytterst sjelden gjenskape på tur. Forsvarsspiller Thomert er eneste spiller på skadelisten. Troppen, i følge AC Bilbaos nettside:

Målvakter: Calatayud, Unai Alba, Velhtuizen.
Forsvar: David Cortés, Pamarot, Sergio Rodríguez, Abraham Paz, Peña.
Midtbane: Rufete, Matías Fritzler, Abel Aguilar, Tote, Tiago Gomes, Cristian Hidalgo.
Angrep: Femenía, Valdez, Portillo, Trezeguet, Agirre.

Innbyrdes oppgjør:

28.08.2010 Hercules - AC Bilbao 0 - 1
02.01.2008 AC Bilbao - Hercules 2 - 0
13.11.2007 Hercules - AC Bilbao 2 - 2

Når vi ser Hercules spille hjemmekamper blir vi ganske enkelt imponert. En spiller som Trezeguet har briljert ved flere anledninger. Hvorfor de får til så lite på bortebane er et mysterium, men sånn har det vært lenge nå, og sånn kommer det etter all sannsynlighet til å fortsette. Bortekampen i Bilbao er en av de tøffeste man spiller i løpet av en sesong, og mot Llorente & Co ligger det an til sesongens syvende bortetap for Hercules. Vi spiller H til 1,60. Denne kan spilles alene, vi bruker den i en dobbel.

OBS! Nå kan du tippe på iPhone

Bochum - Erzgebirge Aue
2. Bundesliga. Bochum radet opp en imponerende rekke seirer før jul. Duisburg, Osnabrück, Union Berlin og Paderborn ble slått, og når man åpner 2011 med 3-1-borteseier over 1860 München, ser det ut til at den gode formen har overlevde julefeiringen. Bochum har 5-1-3 på hjemmebane og med seier i dag er de for alvor med i opprykkskampen. De spilte på øverste nivå forrige sesong, og målet er selvsagt en direkte retur, noe de skal ha kapasitet til å klare.

Manager Friedhelm Funkel maner til tålmodighet mot Aue. Han tror ikke det blir noen enkel kamp mot overraskelseslaget, de må slites ned og knekkes bit for bit. Spissen Chong Tese er tilbake etter deltagelse i Asiamesterskapet, men starter trolig på benken. Midtbanespiller Federico er usikker med infuensa. Langtidsfraværene Freier og Concha er fortsatt ute, ellers ser det greit ut med laget.

Erzgebirge Aue kom opp fra nivå 3 og har hatt en sesongstart så god at den har overgått selv de mest optimistiske spådommer. Man er ubeseirede på hjemmebane og har brukbare 3-3-3 på bortebane. Det gir 6. plass på en jevn tabell. Mange går nok og venter på at boblen skal sprekke, man snakker om at laget har overprestert og så videre. Da de etter 10 strake uten tap plutselig røk 0-6 borte for Energie Cottbus før jul, tenkte nok mange at intet tre vokser inn i himmelen. Neste bortekamp tapte man igjen, 0-2 for ligaleder Hertha Berlin. Men første kamp etter jul vant man 1-0 hjemme over Paderborn, så opprykk er fortsatt bare noen poeng unna. Vi kan ikke finne noen tropp fra bortelaget, men et par mann skal slite med småskader, så noen endringer kan det bli, men ikke mange.

Bochum har funnet formen, og da er de et svært vanskelig lag å møte på Ruhrstadion. Aue har tapt de to siste bortekampene sine, og det er nok en sjanse for at dette laget kan falle litt av etter en overraskende god start. 1,70 på H må være bra. Også dette objektet kan spilles som single. Vi får en dobbel til 2,72 i odds og dette blir mandagens anbefaling. 100 kroner settes, spillefristen er klokken 20.10.

100. Bochum - Erzgebirge Aue 1,70 3,10 3,75
108. Athletic Bilbao - Hercules 1,60 3,20 4,20

Total odds: 2,72

Klikk her for å levere dette spillet

Andre vurderinger
Frölunda spilte fire bortematcher på rad før de vant 5-1 hjemme over Linköping på lørdag. Nå skal de underholde hjemmepublikum igjen. De har 11 Over 5,5 på sine siste 20 matcher og har scoret 5, 3, 4 og 3 ganger i de tre siste hjemmematchene. Djurgården scorer ikke like tett, men mot dagens motstander har 12 av de siste 20 innbyrdes gått Over. Odds 1,90 på over 5,5 mål i matchen er interessant, Djurgården har sett litt slepphendte ut i det siste.

Bolton og Chelsea er begge inne i en svak periode. At Chelsea uten Lampard og muligens Terry skal være noen stor trussel på bortebane, har vi liten tro på. Ett mål tipper vi er maks av hva de kan klare å få til, og her synes vi under 2,5 mål til 1,70 er interessant.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag