Basketballen kan koste Manny Pacquiao 600 millioner kroner

FULL KONTROLL? Manny Pacquiao stresser ikke med at en skade på basketballbanen kan koste ham dyrt. FOTO: NTB scanpix

FULL KONTROLL? Manny Pacquiao stresser ikke med at en skade på basketballbanen kan koste ham dyrt. FOTO: NTB scanpix Foto: Noel Celis (Afp)

Filipineren skal bokse verdens mest lukrative boksekamp mot Floyd Mayweather.

26.02.15 07:48

Manny Pacquiao vet han ikke er storfavoritt når han går i ringen mot Floyd Mayweather, men han har bestemt seg for en enkel taktikk mot amerikaneren.

Mayweather er både høyere og har mye større rekkevidde enn Pacquiao. Han er også ubeseiret. Men filippineren lar seg ikke affisere av det. Når han skal møte Mayweather i historiens mest lukrative boksekamp, vet han hva han skal gjøre for å vinne og bli titulert verdens beste bokser uansett vektklasse.

- Jeg skal la knyttnevene mine snakke, både høyre og venstre. Dersom jeg klarer å ryste Mayweather, regner jeg med at han kommer til å bli skremt og trekke seg unna. Hvis ikke er det selvsagt en sjanse for at han kommer til å gi meg hard kamp, sier Pacquiao om kampen som skal gå i Las Vegas 2. mai.

Pacmania

Manny Pacquiao, som kalles «Pacman», er sitt lands store idrettshelt. Det er «pacmania» på Filippinene. Pressen skriver om «Nasjonens knyttneve», og det er ventet at svært mange filippinere kommer til å ta turen til Las Vegas for å se kampen live.

Mayweather har 47 kamper uten nederlag før han møter Pacquiao. 26 av seirene, altså mer enn 50 prosent, er kommet på knockout.

Pacquiao har 57 seirer og fem tap på merittlisten sin. Han har gått to uavgjorte kamper også, men to av tapene han er blitt påført er kommet så sent som i 2012. Det ene var en kraftig knockout, og da mente mange at Pacquiao burde legge hanskene på hylla. Det ville han ikke.

36 ganger har filippineren vunnet på knockout, så han har vist at han har krutt i hanskene også, akkurat som Mayweather.

Basketball

Pacquiao er blitt kritisert for å spille basketball i den filippinske serien samtidig som han lader opp til Mayweather-kampen. Særlig i amerikanske medier er det reist tvil om det er lurt, for dersom Pacquiao blir skadd og ikke kan bokse, kan det koste ham en utbetaling på 80 millioner dollar (drøyt 600 millioner kroner).

- Jeg vet hva jeg gjør. Ingen bør bekymre seg for det. Jeg spiller for å inspirere lagkameratene mine. Alt er i orden, og Gud passer på meg, sier Pacquiao, som er den korteste (169 cm) og eldste spilleren i ligaen.

Han har ingen planer om å gi opp basketkarrieren, og for å understreke det kjøpte han pizzaer til tilhengerne sine før han skulle på banen i sin tredje kamp i den profesjonelle basketligaen hjemme på Filippinene.

Pacquiao er også valgt inn i parlamentet i hjemlandet, og han er Filippinenes mest populære idrettsmann. Tidligere NBA-spiller Daniel Orton fikk forrige uke sparken fra sitt lag for å ha kritisert Pacquiaos basketballferdigheter. (©NTB)

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.