Baskethelt bommer grovt

«NBA Live 2006» er Xbox 360s skrytespill nummer en. Desverre er det ikke noe mer.

09.02.06 14:43

Utviklerne av «NBA Live 2006» på Xbox 360 har hatt ett mål for øye, å lage det peneste basketballspillet noensinne. Og det har de klart med glans, «Live 2006» er kanskje det grafisk mest imponerende 360-spillet hittil.

Alt fra publikum til spillere ser så ekte ut at du innimellom må finne en eller annen basketkamp på TV for og forsikre deg om at du fortsatt klarer og skille virkelighet fra TV-spill.

Lyden er også imponerende, «NBA Live 2006» gir deg, mer enn noe annet basketspill, følelsen av og faktisk være tilstede under en kamp.

Dessverre er grafikken alt «Live 2006» har å fare med. Utviklerne har brukt altfor lite tid på selve spillet.

Den omfattende «Dynasty Mode» og småspill som dunkekonkurransen er borte. Hvis du er ute etter noe annet enn enkeltkamper må du nøye deg med og kunne spille en sesong som favorittlaget ditt.

Spillmotoren imponerer heller ikke. I steden for å gjøre «NBA Live 2006» mer realistsk, har EA gjort det kjedelig. Den største tabben er at spillet går altfor tregt (selv på høyeste hastighet). Noen liker kanskje det, men vi vil ha litt fart over spillet vårt.

Og som om ikke det var nok, mange av animasjonene er så dårlige at det ser ut som om spillerne gjør alt annet enn det de faktisk gjør. Takket være dette føler du sjelden at du har noe særlig kontroll over spillet, ting skjer tilsynelatende på måfå.

Du kan med andre ord spare pengene dine og vente på «NBA Live 2007».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.