*Nettavisen* Sport.

Baskisk etappeprofil lurte Sky

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Vi trodde på spurt, så kom det plutselig en sinnsyk bakke, forteller Lars Petter Nordhaug.

06.04.12 19:23

Etter forseringen av det Team Sky og Lars Petter Nordhaug trodde var fredagens siste stigning satte Michael Rogers seg foran i feltet.

Den tidligere tempokongen med tre verdensmestertitler i beltet jobbet sammen med lagkameratene for en spurt med den raske italierenen Davide Appolonio.

Men det skulle vise seg å bli vanskelig for den hurtige 22-åringen.

- Da vi kom inn mot mål møtte vi en knekker vi ikke visste om. Den var ikke i profilen, forteller Lars Petter Nordhaug til procycling.no etter målgang.

Den beinharde stigningen gjorde det vanskelig for Appolonio å henge med, dermed ble det opp til Nordhaug å sikre en topplassering.

- Vi hadde Appolonio med, så Michael Rogers satt i front og tauet. Vi trodde jo på en spurt, så kommer plutselig denne sinnsyke bakken tre-fire kilometer før mål, fortsetter Sky-rytteren.

LES MER:Nordhaug herjer i Baskerland

Overlegne spanjoler
Nordhaug satt pent i hovedfeltet da den overraskende bakken åpenbarte seg. Det takker han flaksen for.

- Jeg hadde bestemt meg for å sitte langt fremme på slutten. Det var egentlig bare flaks. Jeg kunne like gjerne sittet lengre bak og da kunne jeg falt ut av topp ti, forteller han.

Spanjolene som har dominert de to siste etappene var utilnærmelige også i dag.

- Jeg satt ikke godt nok plassert til å henge med Sanchez og Rodriguez.

- Skulle jeg vært med de måtte jeg vært klistra på bakhjulet deres. Ligger de ti meter foran i bunnen av bakken er det umulig å være med, sier 27-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Rg

- Sanchez visste om det
Selv om han takker flaks for egen posisjonering, tror han de to spanjolene hadde baktanker med å sitte i tet av feltet da Sky trodde det dro seg til mot spurt.

- Dette er nok noe de lokale baskerne har stelt i stand. Jeg tror nok Sanchez og Rodriguez visste om den, for å si det sånn, uttaler Nordhaug.

- Er slikt vanlig da, Lars Petter?

- Nei, ikke helt vanlig. Men nå er vi her oppe på et lite sted hvor de har et godt lokalt lag. Noen fordeler skal man vel ha på hjemmebane, mener nordmannen.

- Jeg er fornøyd med femteplass under disse omstendighetene, sier Nordhaug etter å ha blitt femtemann på en «spurtetappe».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.