RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Basso blir blåbærbonde

Ivan Basso Liquigas trofe sammenlagtseier Giro d Italia 2010
Ivan Basso Liquigas trofe sammenlagtseier Giro d Italia 2010 Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Ivan Basso gjenopptar en familietradisjon etter sykkelkarrieren.

Syklister fortsetter ofte i sykkelsporten etter karrieren i en annen rolle. Eller åpner en liten kafé i et idyllisk område.

Det gjelder ikke Ivan Basso. Italieneren har nå offentliggjort hva han akter å gjøre etter karrieren. Han skal starte en blåbærfarm.

- Jeg har bestemt meg for å gjøre mitt valg motstrøms, jeg kommer til å ta opp arbeidet til mine beste- og oldeforeldre. Jeg skal dyrke blåbær i hjembyen min, sier han til lokalavisa, Prealpina, ifølge Velonation.

Basso kommer fra området utenfor VM-byen Varese, nordvest i Italia. Den doble girovinneren håper å kunne hjelpe mange i lokalområdet med gården.

- Det er fantastisk å kunne være nyttig på stedet du er født. Videre, spesielt i innhøstingen, vil vi kunne gi jobb til ganske mange mennesker. Det kommer til å ta rundt 8000 timer. Når jeg stopper å sykle, vil jeg være blant dem ofte.

Basso kommer riktignok ikke til å bruke for mye tid blant blåbærene med det første. Han har planer om å sykle minst et par år til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere