RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/AP)

Basso nekter dopbruk

Sist oppdatert:
Ivan Basso hevder at han aldri har dopet seg - det har blitt med forsøkene.

På en stappfull pressekonferanse i Milan tirsdag, snakket den italienske syklisten Ivan Basso ut om dopingbeskyldningene mot ham. Han nekter for å ha brukt doping, men innrømmer å ha vært veldig nær.

- Jeg er bare skyldig i forsøk på å ta doping. Jeg har aldri brukt dopingmidler i min karriere. Nå vil jeg gjøre unna straffen min og komme tilbake til syklingen, sier Basso ifølge Eurosport.

Mandag innrømmet Basso overfor den italienske olympiske komité (CONI) at han var involvert i den spanske dopingskandalen med kodenavn «Puerto». 29-åringen ville imidlertid ikke angi andre syklister i saken:

- Detaljene om min samtale med CONI kan ikke bli offentliggjort. Jeg kan likevel si at jeg ikke ble spurt om å navngi andre syklister, jeg snakket kun om min egen rolle.

Det er uklart hvor lang straff Basso får for sine forsøk på å dope seg, men italiensk presse spekulerer i en mild dom siden syklisten har samarbeidet med anit-doping-jegerne.

- Jeg er klar over at forsøk på å dope seg er forbudt ifølge sportens regelverk. Det finnes regler og sanksjoner mot slikt, avslutter Basso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere