*Nettavisen* Sport.

Basso ute, Hushovd rystet

Dopskandalen er komplett. Nå er begge de to storfavorittene, Jan Ullrich og Ivan Basso, ute av Tour de France. Thor Hushovd er rystet.

30.06.06 13:45

Fredag morgen kom nyheten om at T-Mobiles Jan Ullrich og Oscar Sevilla er ute av Tour-en. Nå er det klart at heller ikke Ivan Basso og Francisco Mancebo blir å finne på start lørdag, melder cyclingnews.com.

Samtidig sier Tour-direktør Christian Prudhomme at samtlige 21 lag er enige om at ingen som står på doplista får delta i Tour de France i år.

Se deler av doplista her.

- Bra de blir tatt
Dermed er de to største favorittene, Ullrich og Basso, begge ute av rittet dagen før det starter.

- Thor er selvsagt skuffet over at den del prøver å jukse, men han er lettet over at de ikke får være med og at lagene markerer standpunkt her, sier Thor Hushovds trener, Atle Kvålsvoll til TV 2 Nettavisen.

Det skal være press fra det internasjonale sykkelforbundet, arrangørene, sponsorer og de rene lagene som gjør at de anklagede lagene nå trekker rytterne som står på den spanske doplista.

- Tragisk for Tour'en
Det er forventet at 15-20 ryttere blir tatt ut av lagene sine bare i løpet av fredagen. Deretter vil Det internasjonale sykkelforbundet be de nasjonale forbundene om å innlede disiplinærsaker mot rytterne.

- Dette er selvsagt svært kjedelig, og vi er rystet over det som skjer. Tragisk for Tour de France, men bra at man begynner å renske opp, sier Kvålsvoll.

- Hushovds lag rent
- Påvirker dette Thor Hushovds forberedelser med under ett døgn igjen før start?

- Thor konsentrerer seg om sin oppgave, og heldigvis er ingen i Credit Agricole (Hushovds lag, journ. anm.) involvert.

- Er du helt sikker på at Credit Agricoles ryttere er rene?

- Det er jeg hundre prosent trygg på. Lagledelsen er steinharde på det området.

Fredag ettermiddag ble det klart at rytterne som nå tas ut av Touren ikke blir erstattet. Det betyr at Kurt Asle Arvsen ikke blir Ivan Bassos erstatter. Arvesen har ikke vært tilgjengelig for kommentar etter at Basso-saken ble kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.