RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Basso vet når avgjørelsen faller

Sist oppdatert:
Ivan Basso vil ha den gule trøya.

Neste år er det ti år siden Ivan Basso kjørte sitt første Tour de France.

Den italienske klatreren markerte seg allerede i debuten da han gikk i brudd på Bastille-dagen. Han måtte senere bryte sin første Tour etter at han gikk på trynet i en nedoverkjøring. Basso har alltid vært best da man skal sykle opp fjellet.

De to neste årene gjorde han fabelaktige prestasjoner i touren. Ellevteplass og hvit trøye i 2002 ble etterfulgt av syvendeplass sammenlagt påfølgende år.

Basso tapte omtrent ett minutt til Lance Armstrong i 2003-touren hvis man trekker fra tempoene.

Nærmere og nærmere
Basso ble rekruttert av Bjarne Riis foran 2004-sesongen. I CSC-laget gjorde han sine beste Tour de France-prestasjoner noensinne.

Basso jobbet hardt for å forbedre sine tempoferdigheter, dette ga resultater. Han ble tredjemann i sammendraget i '04 og andremann i '05. Stadig nærmere Lance.

Ivan Bassos Tour de France-historie stopper midlertidig i 2006. Vi kjenner historien. I 2011 er han tilbake, for å kjempe om seieren nok en gang.

Nibali i giroen, Basso i touren
I følge cyclingnews.com hinter Vincenzo Nibali om at han skal forsøke seg i Giro d'Italia neste år, mens Ivan Basso skal fokusere på Tour de France.

I og med at Basso nå har to Giro-triumfer å vise til gir jo dette mening. Han har tredje- og andreplass fra Frankrike, og mangler bare seieren.

- Du vinner ikke touren på første dag, men du kan tape den, sa Basso til cyclingnews under Tour de France-presentasjonen.

Kan bli avgjort opp til Plateau de Beille
«Ivan den Grusomme» har allerede gjort seg tanker om hvor han må være på sitt beste.

- Etappen til Plateau de Beille og etappen over Agnello er den typen etapper som kan utgjøre en stor forskjell, mener den doble Italia Rundt-vinneren.

- Tenk hvor langt, bratt og varmt det vil være.

- Etappen opp til Galibier er allerede i hodet på alle rytterne og alle lagene, uttaler han.

Basso vil være en mann å se opp for i juli. Han vil nok være ute etter å markere tiårsjubileet for sin tour-debut med den pallplassen han mangler i samlingen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere