Gå til sidens hovedinnhold

Bastionen vil finansiere Tessem-kjøp

Lyn la mandag kveld inn bud på Southamptons Jo Tessem. Nå vil Lyns supporterklubb "Bastionen" hjelpe klubben med å betale overgangssummen.

Tilbudet Lyn har kommet med skal være på mellom to og tre millioner kroner, opplyser sportsdirektør Morgan Andersen.

- Vi satser på at Bastionen og Lyns 3000 medlemmer vil betale en hundrelapp i snitt, slik at vi kan samle inn noen hundre tusen kroner på å få hentet Jo Tessem til Lyn, sier leder i Bastionen Magnus Wattne til TV 2 Nettavisen.

Han sier videre at Bastionen enda ikke har spikret et finansierings-opplegg, men at supporterne vil ha det meste på plass i løpet av onsdag denne uken.

Nært forhold

Bakgrunnen for at Lyns supportere nå vil hjelpe Lyn med å hente Tessem til Ullevaal, er Southampton-spillerens nære forhold til Oslo-klubben.

Da Tessem gikk fra Lyn til Molde, var han førstemann som betalte Bastionen-medlemskapet for neste sesong selv om han da hadde gått til Molde. Og mens han spilte Champions League med Molde i 1999, var Jo Tessem fremdeles medlem av Bastionen.

Lite spilletid

Tessem har fått svært lite spilletid i Southamton denne sesongen, og manager Gordon Strachan har tidligere uttalt at Tessem kan forlate klubben dersom det kommer inn bud.

Også andre norske klubber er interessert i Tessem.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling