Gå til sidens hovedinnhold

Bataljonen tar ingen selvkritikk

Mener FK Haugesund snakker med «to tunger» etter tribuneskandalen.

Turen til Haugesund for å følge Branns kamp mot rogalendingene ble av det dramatiske slaget for Brann-supporterne, da sikkerhetsgjerdet foran bortetribunen kollapset under feiringen av Branns 1-0-scoring.

- Vi skal bare være glad for at det ikke gikk liv tapt, sa lederen for Branns supporterklubb Bataljonen, Frode Hellebø, til Nettavisen, mens daglig leder i FK Haugesund, Jan Hauge, mente at supporterne selv måtte ta sin del av skylden for ulykken - ettersom 250 av de 500 borteplassene var holdt av som sitteplasser.

Les saken: - Glad for at liv ikke gikk tapt

Tar ikke selvkritikk
Men Bataljonen går ikke med på å dele skylden.

En oppsummering av en pressemelding som supporterklubben sendte på søndag, sier følgende:

«Bataljonen er ikke villig til å ta noe selvkritikk for hendelsen under kampen mellom FKH-Brann, og mener FKH som arrangør har det fulle og hele ansvaret for det som skjedde. FKH prøver å dra fokuset over på oss, noe vi finner urimelig. Bataljonen forventer at NFF tar grep, og ikke lar dette forbigå i stillhet. Sikkerheten til supportere må settes i fokus, og det gjøres ved å ta tak i dette som tydeligvis er et problem på Haugesund Stadion, da det har skjedd gjentatte ganger.»

Måtte regne med å stå
I pressemeldingen påpeker nestleder i Bataljonen, Morten Talhaug, at supporterne før kampen fikk beskjed om at samtlige supportere måtte regne med å stå under hele kampen.

- I forkant av kampen ble sagt fra Haugesunds side at vi måtte regne med å måtte stå gjennom hele kampen, da det kom veldig mange folk, skriver Talhaug i pressemeldingen, og mener at FK Haugesund snakker med «to tunger».

I tillegg sier pressemeldingen at flere Brann-supportere ble eskortert til bortesupporternes felt fra andre deler av tribunen.

Bataljonen konkluderer med at supporterklubben må vurdere hva den skal gjøre med tanke på organisert tur til Haugesund neste gang lagene møtes på Haugesund stadion dersom ikke sikkerheten bedres på arenaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken