PARIS SAINT-GERMAIN - BAYERN MÜNCHEN 0-1:

Parisfødte Kingsley Coman (26) senket moderklubben Paris Saint-Germain da hans Bayern München beseiret pariserne i Champions League-finalen i 2020.

Denne vinteren møtes de to europeiske storhetene igjen i turneringen, men nå skjer det allerede i åttedelsfinalene. Første kamp endte som i 2020, med 1-0-seier til Bayern München.

Og målscoreren var nok en gang Coman. Vinnermålet på Parc des Princes gikk inn i nettmaskene i 53. spilleminutt.

PSG begynte deretter et lite stormløp for å utligne ledelsen, anført av den nylig friskmeldte Kylian Mbappé og den offensive backen Nuno Mendes. Det endte med bare nesten.

Les også: Reagerer på scenene i storkampen: – Det er stygt

Mbappé trodde han hadde satt inn 1-1 på et hardt innlegg fra Mendes, men førstnevnte viste seg å være noen små centimetere i offside like i forkant.

Nærmest et tellende PSG-mål var kanskje Lionel Messi, som fikk en avslutning blokkert til corner i aller siste liten. Da gjensto det bare rundt fem minutter av storoppgjøret.

– Åh! Den faller til Messi, men den går ikke inn. Hva er det som skjer der? Er det to mann som er på den? spurte en forfjamset TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Les også: TV 2 om gigantisk Viaplay-tabbe: – Håper det er siste gang

Så rødt

På overtid måtte en annen Bayern-franskmann, Benjamin Pavard, tåle å motta sitt andre gule kort og dermed utvisning etter en felling like utenfor egen 16-meter. Likevel skulle ikke det være nok for vertene til å lykkes med å score mål.

Lenge framsto Paris Saint-Germain som motstandsdyktige i forsvar mot et Bayern som styrte mye av spillet. Tidlig i andre omgang sprakk det likevel for Sergio Ramos og kompani i et PSG-forsvar som til da hadde framstått veldig kompakt og konsentrert.

Et presist slått innlegg fra innbytter Alphonso Davies ute til venstre gikk helt over til pariseren og det tidligere PSG-talent Coman.

Les også: Brasilianer på vei til Vålerenga

Derfra styrte Bayern München-kanten en kontrollert avslutning på mål, som gikk under en noe uheldig Gianluigi Donnarumma i hjemmelagets bur. Ledermålet var dermed et faktum.

Coman markerte seg for øvrig med å tydeliggjøre at han ikke kom til å feire scoringen mot barndomsklubben.

– Det er vingback til vingback, og akkurat der sover PSG litt. De ligger der bare med en firer. Men så er det også mulig å redde den, kommenterte TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– En stor, stor keepertabbe, tilføyde den tidligere landslagskapteinen da reprisene av situasjonen rullet på TV-skjermen litt seinere.

PSG og trener Christophe Galtier reagerte kvikt med å sette inn en friskmeldt Mbappé fra benken. Den franske superangriperen satte skikkelig fart i PSG-angrepet, og ble en betydelig større trussel å håndtere for flere av Bayern-spillerne i forsvarsarbeidet.

Ved et tidspunkt stormet Mbappé aleine mot tyskernes mål fra et løp ute til venstre, før han ble stanset av keeper Yann Sommer, Neymar forsøkte seg deretter på to returer før en klart offsideplassert Mbappé ble avblåst da han trillet inn retur nummer tre.

Les også: Gigantkjøpet skapte overskrifter. Nå advarer Molde-sjefen: – Bruker gjerne 40 millioner til

Få PSG-farligheter

Gjestene fra Bayern innledet kampen klart friskest. Allerede etter et knapt halvminutt kom den tidligere PSG-kulthelten Eric Maxim Choupo-Moting til en farlig avslutning med høyrefoten.

Spissen kunne allerede før avspark skilte med tre nettkjenninger på fire Champions League-opptredener før returen til sin gamle hjemmearena i Paris. Etter aggressivt press fra bortelaget kunne den tyskfødte 33-åringen etter hvert fyre løs fra fin posisjon, men forsøket seilte litt utenfor den lengste stolpen til PSG-burvokter Donnarumma.

Mens PSG i Galtiers 4-4-2-formasjon hadde svært lite å by på offensivt, var det Tysklands mesterlag som fortsatte å trykke vertene tilbake i den første omgangen.

Tre minutter før pausen var det Joshua Kimmich som kunne fyre løs fra utkanten av 16-meteren, et par sekunder etter at Choupo-Moting var noen små centimerene fra å nå fram på et Coman-innlegg fra venstre. Donnarumma stanset Kimmichs skuddforsøk uten altfor store problemer.

Andreomgangen var bedre for PSG, spesielt etter Mbappé-innhoppet, men dessverre for dem uten uttelling i form av scoringer.