Gå til sidens hovedinnhold

Bayern München sendte tittelrivalen hjem som slakt

Borussia Dortmund fikk så hatten passet i det som ble en marerittaktig duell om tabelltoppen i Bundesliga.

BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA DORTMUND 5-0:

Tittelfavoritten Bayern München har gjenerobret teten på tabellen i Bundeliga etter å ha rundspilt Borussia Dortmund fullstendig i lørdagens «Der Klassiker».

Spenningen i storoppgjøret var borte allerede før de første 45 minuttene var spilt ferdig. Et tidlig mål på corner fra tidligere Dortmund-stopper Mats Hummels ble etterfulgt av en kjempeblemme i gjestenes midtforsvar etter litt over et kvarters spill.

Den franske 19-åringen Dan-Axel Zagadou spilte regelrett bort ballen, helt undødvendig, og ga Bayerns Robert Lewandowski sjansen til å storme aleine mot keeper Roman Bürki.

Den polske stjernespissen vippet ballen over Bürki på en berøring, før han skjøt inn 2-0 via stolpen med en snarrådig volley, rett før Zagadou rakk å bryte inn.

- Hva i alle dager er det Zagadou tenker på der? spurte Viasat-kommentator Eivind Sundet, før han måtte gi Lewandowski ros for utnyttelsen av den gigantiske feilen til Dortmunds unge midtstopper.

- Det er bra gjort av Lewandowski. Akrobatisk når han setter den, fortsatte Sundet.

Samme Lewandowski fikk seinere sette kronen på da han enkelt fikk styre inn 5-0 i åpent mål to minutter før kampslutt i München.

Les også

Manchester City til FA-cupfinale - kjemper fortsatt om fire titler

Les også

Mjøndalen og Bodø/Glimt vartet opp med ellevill nimålsthriller

Mareritt

Målene forsatte nemlig å renne inn i bortelagets nett på Allianz Arena etter Lewandowskis første fulltreffer.

Dortmund-spillernes problemer med å komme tett nok opp i rivalens stadige stormangrep førte til både 3-0 og 4-0 allerede før pause.

Javi Martínez scoret i tredje bølge etter en en smart frispakvariant der Thomas Müllers volley først ble stoppet av Roman Bürki. Zagadou blokkerte returen fra Lewandowski, men da Martínez så fikk ballen hadde ikke gjestene mer å stå imot med.

Nesten hele laget til gultrøyene befant seg inne i eget felt, uten at noen fikk presset Martínez nok i skuddøyeblikket.

To minutter etterpå glapp Manuel Akanji markeringen på et innlegg fra Müller. Serge Gnabry kunne dermed styre en heading ned i Dortmund-målets lengste krok, muligens med litt hjelp av egen skulder.

- Gnabry er en liten spiller som ikke er kjent for hodespillet sitt. Han får stå helt uforstyrra der. 4-0 til pause! Det er sjokkerende, og rett og slett elendig forsvarsspill, analyserte den tidligere Werder Bremen-profilen Rune Bratseth i Viasats fotballstudio.

Ydmykende sifre

Et uavgjortresultat, som i tilfelle ville holdt Dortmund på tabelltoppen, var naturlig som utopi å regne for trener Lucien Favre og et Dortmund-lag som har toppet tabellen det meste av sesongen.

Noe comeback fra de gule ble det aldri, og da også 5-0 gikk inn i nettet like før slutt var ydmykelsen komplett.

Bayern München fører nå an på tabellen med 64 poeng mot Borussia Dortmunds 63. Begge klubber har seks kamper igjen av Bundesliga-sesongen.

Kommentarer til denne saken