Gå til sidens hovedinnhold

Bayern München til topps i UEFA Supercup etter ekstraomganger

Javi Martinez' scoring etter 104 minutter sikret seieren for tyskerne.

BAYERN MÜNCHEN - SEVILLA 1-1:

Bayern München vant Champions League, mens Sevilla gikk til topps i Europa League. Torsdag møttes de to vinnerlagene til den tradisjonsrike Supercupen.

I torsdagens finale var det spanjolene som tok ledelsen etter 13 minutter ved Lucas Ocampo. Scoringen kom etter at Ivan Rakitic hadde blitt lagt i bakken av David Alaba inne i feltet og fra krittet fintet Ocampos ut Manuel Neuer og scoret sikkert.

Bayern slo tilbake etter 34 minutter. Robert Lewandowski la igjen til Leon Goretzka og midtbanespilleren hamret ballen i mål nede til høyre for keeper.

Flere scoringer ble det ikke i ordinær spilletid og dermed ble det ekstraomganger i Budapest. Der ble Javi Martinez matchvinner etter 104 minutter spill.

LES OGSÅ: Haaland om monsterløpet mot Gladbach: - Noen sa jeg hadde slått rekorden på 100 meter

Sist sesong var det Liverpool som gikk til topps i turneringen etter å ha slått Chelsea på straffespark. De siste årene har det ellers vært spansk dominans i turneringen.

LES OGSÅ: Johaug om kritiske nordmenn: - Det er folk som ikke liker min personlighet

Sevilla spilte denne finale i både 2014, 2015 og 2016, men alle tre gangene ble det tap for Real Madrid. To av kampene ble avgjort etter ekstraomganger.

Siden 2009 er det kun nevnte Liverpool og årets finalist Bayern München som har vunnet cupen utenom lag fra Spania. Bayern gikk til topps sist i 2013.

Kommentarer til denne saken