Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bayern smadret Olympiakos - selv med én mann mindre

SKRIK: Det ble ingen god kveld for Omar Elabdellaoui og Olympiakos, men de kan fortsatt gå videre med uavgjort mot Arsenal i neste kamp.
SKRIK: Det ble ingen god kveld for Omar Elabdellaoui og Olympiakos, men de kan fortsatt gå videre med uavgjort mot Arsenal i neste kamp. Foto: Kerstin Joensson (Ap)
Sist oppdatert:
Tøff dag på jobben for Omar Elabdellaoui.

BAYERN MÜNCHEN-OLYMPIAKOS 4-0

Det var duket for toppoppgjøret i gruppe F når Bayern München og Olympiakos møttes til kamp på Allianz Arena tirsdag kveld. Begge lag sto på ni poeng før kampen, og med seier ville et av lagene være klare for åttendelsfinalen.

Det skulle ikke ta lang tid før hjemmelaget tok ledelsen. Olympiakos-keeper Roberto måtte gi retur på et langskudd fra Jerome Boateng. Lynvingen Douglas Costa var kjappest til å oppfatte situasjon og gav Bayern ledelsen etter åtte minutter.

3-0 før halvtimen

Mer skulle det bli fra de regjerende tyske mesterne. Etter 16 minutter avløste unggutten Kingsley Coman et skudd som smalt inn i Robert Lewandowski. Bayerns polske superspiss klarte å få ballen med seg, fikk snudd om og satte inn Bayerns andre.

Det skulle ingen ende ta for Bayern som etter 19.minutter fant nettmaskene igjen. Phillipp Lahms innlegg endte til slutt hos Arjen Robben som igjen fant Thomas Müller som enkelt kunne gjøre 3-0 for hjemmelaget.

Saken fortsetter under bildet

DOMINANS: Thomas Müller og hans Bayern München dominerte mot Olympiakos nesten fra start til slutt, og vant komfortabelt 4-0.


Lewandowski var kun centimetre fra å gjøre 4-0 etter å ha blitt spilt fri av Douglas Costa. Heldigvis for Omar Elabdellaoui og Olympiakos var han i ubalanse i avslutningsøyeblikket, og skuddet gikk utenfor.

Det var til tider som å se på gutter mot menn mens Bayern malte over Olympiakos. Pep Guardiolas menn kunne fort ha ligget foran med fem-seks mål om det ikke var for desperate klareringer og tilfeldigheter inne i boksen.

Bayern reduseres til ti mann

Det nærmeste Olympiakos skulle komme scoring var et frispark fra rett utenfor sekstenmeteren. Den så Bayern-keeper Manuel Neuer seile forbi målet sitt, og Bayern kunne ta pause med en komfortabel 3-0-ledelse.

- Det er klasseforskjell, de leker seg nærmest til ledelse og spørsmålet er hvor mange mål det skal bli, sa Rune Brathseth i Viasat-studioet om Bayerns dominans.

I det 53.minutt klarte Ideye Brown å sno seg forbi Holger Badstuber på vei igjennom. Den tyske landslagsstopperen klarte ikke å stokke beina sine og rev ned Brown. Dommer Cakir hadde derfor ikke noe annet valg enn å vise ut Bayerns midtstopper.

Med utvisningen presset Olympiakos høyere opp i banen. Det tok Douglas Costa utnytte av da han snappet ballen opp på midten, og suste avgårde mot keeper Roberto. Forsøket på å vippe ballen over den spanske målvakten i det 58.minutt sto ikke i stil med løpet.

Olympiakos forsøkte å presse hjemmelaget, men det ledet bare til balltap og halvsjanser. Bayern på sin side virket ballsikre som alltid, og gjestene fra Hellas ble tvunget til å løpe mye i mellom til tross for at de hadde én mann mer på banen.

- Alt er i våre hender

Til tross for at de spilte med en mann mindre var ikke Bayern ferdige. I det 70.minutt vippet Phillipp Lahm ballen inn i boksen. Thomas Müller fikk headet den videre og Kingsley Coman vant luftkampen mot keeper Roberto.

Flere mål skulle det ikke bli, selv om Müller satte ballen i stolpen på overtid. Seieren betyr at Bayern er videre fra gruppespillet som vinner av gruppe F, mens Olympiakos går videre med uavgjort mot Arsenal i neste kamp. Arsenal vant 3-0 mot Dinamo Zagreb tirsdag.

- Vi var alt for åpne og alt for enkle å spille mot. Mot et lag som Bayern München så blir du straffet, fortalte Olympiakos' Omar Elabdellaoui til Viasat etter kampen. Til tross for dette er nordmannen positivt til videre avansement.

- Alt er i våre hender. Med ett poeng så går vi videre. Vi må glemme denne kampen. Vi spilte mot et av de beste lagene i verden og vi visste det ville bli tøft, sa Elabdellaoui.

Her kan du se sammendrag av Bayern München - Olympiakos:

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!