Fredag kom bekreftelsen på at Julian Nagelsmann hadde fått sparken i den tyske klubben, etter at spekulasjonene hadde haglet det foregående døgnet.

Allerede torsdag kveld meldte overgangsjournalist Fabrizio Romano at Nagelsmann var ferdig i Bayern. Den tyske avisen Bild meldte det samme like etterpå.

Nå er det klart at Thomas Tuchel tar over jobben og at Nagelsmann går en uviss fremtid i møte. Det gjør også sistnevntes kjæreste, som sa opp sin egen jobb som journalist samme dag som trenerprofilen mistet jobben.

Usikre spillere

Nå spekulerer flere i hvorvidt de to jobbnyhetene har en sammenheng. Kjæresten Lena Wurzenberger jobbet nemlig i Bild, som dekker tysk fotball tett. Selv skal hun ikke ha fått jobbe med Bayern München etter at forholdet ble kjent, men ifølge engelske Daily Mail skal jobben likevel ha gjort spillerne usikre.

Tidligere Bayern-spiller Markus Babbel har uttalt at relasjonen var problematisk.

Les også: Vipers-topp sykmeldt: – En tøff sak

Kjæresten var et problem

«Det var mangel på tillit fordi enkelte spillere ikke var kapable til å kommunisere det de ville lenger. De var redd alt kom til å ende opp i avisen. Jeg vet at Nagelsmann sitt forhold til Bild-reporteren var et stort tema i garderoben. Kjæresten hans var et stort problem for Bayern,» har Babbel uttalt til Blick.

Wurzenbergers tidligere arbeidsgiver Bild har uttalt at de har godkjent journalistens forespørsel om å forlate avisen.

«Vi har etterkommet [hennes forespørsel om å forlate] og ønsker henne lykke til i fremtiden,» har mediekonsernet Axel Springer meddelt i en uttalelse.

Nagelsmann ble Bayern München-trener i 2021. Før den tid var han trener i RB Leipzig.