*Nettavisen* Sport.

Bayern vil hente norske Martin (14)

Foto: Tore Sandberg / Drammens Tidene

- Den beste spilleren i Norge på sin alder, sier Jostein Flo.

03.10.13 15:28

Godsets sportssjef Jostein Flo bekrefter at det har rast inn henvendelser på 14 år gamle Martin Ødegaard – sønn av tidligere Godset-yndling Hans Erik Ødegaard – den siste tiden. Og det fra klubber på meget høyt nivå i Europa.

- Vi har aldri hatt en så attraktiv spiller i klubben. Martin er den mest etterspurte spilleren i Godset. Han er invitert på prøvespill til store klubber i utlandet. Heldigvis har Martin en voksen far, sier Flo til Drammens-Tidende.

Sportssjefen legger ikke skjul på at han misliker utviklingen i europeisk toppfotball, der stadig yngre talenter jaktes og hentes inn.

- De utenlandske klubbene går snart rundt i barnehager og henter spillere. Vi kan ikke styre dette. Men en spiller blir ikke nødvendigvis bedre selv om man går til en større klubb i utlandet, sier Flo videre.

Et kynisk spill
A-lagstrener Ronny Deila mener det er et «kynisk og rått spill» om å få tak i de beste tenåringene i verden.

- Det er helt vilt. Slik er hverdagen nå. De store klubbene i Europa bare pisker inn alt som er. Hvis de treffer med én, så har de tjent 200 millioner kroner, sier Deila.

Martin Ødegaard har trent med A-laget til Godset den siste tiden, og det er liten tvil om at han holder svært høyt nivå til å være 14 år.

- Martin er den beste spilleren i Norge på sin alder, mener Flo.

Godset gjør alt de kan for å beholde supertalentet, og vil tilby ham proffkontrakt så snart han fyller 15 år i 2014.

- Vi legger til rette for utvikling, og har et fantastisk utviklingsmiljø her i Drammen. Det viktigste er treningshverdagen. I tillegg mener jeg skole og venner er ufattelig viktig for unge spillere, og de kan bli like gode her som å gå til store klubber i England og Europa, svarer Flo.

Håper Martin blir
Ronny Deila håper virkelig klubben får glede av Ødegaards kvaliteter i fremtiden. Han mener det er fare for å bli en i mengden ved å gå til en stor klubb ute i Europa som har så mange spillere av samme kaliber i sine rekker.

- Her hos oss er du ikke en av mange, men en av få med så stort talent. Vi skal legge forholdene veldig godt til rette for Martin. Han får en fin hverdag nå på juniorlaget, og skal matches opp mot A-laget hele tiden. I fremtiden skal vi ha en fast mann – Bjørn Petter (Ingebretsen) – som følger opp Martin og de andre store talentene, sier Deila.

I fjor sommer fikk Martin spilletid for A-laget i treningskamp mot Mjøndalen. Den gangen var gutten bare 13 år – og den uoffisielle debuten genererte oppmerksom også i riksmedia.

- Det er veldig morsomt å bli lagt merke til av en så stor klubb, gliser 14-åringen, som denne sesongen spiller fast på Strømsgodset 3 i 4. divisjon.

- For to uker siden fikk jeg telefon fra en norsk agent som hadde sett Martin i aksjon. Bayern München ville ha ham nedover på et treningsopphold fra mandag til fredag i neste uke, sier pappa Ødegaard.

Martin drar derfor til Tyskland førstkommende mandag for å trene med 16-årslaget til Bayern München, og for å se på forholdene i Tyskland. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.