Gå til sidens hovedinnhold

BBC-profil: - Du kommer aldri til å bli en skjønnhet

Wimbledon-vinneren hetses som «stygg» og «feit».

Marion Bartoli burde være i lykkerus etter at hun lørdag vant sin første Grand Slam-tittel, da hun slo Sabine Lisicki i Wimbledon-finalen.

Men samtidig som Andy Murray hylles ut av en annen verden for sin seier på herresiden, må franske Bartoli stort sett tåle å bli hetset.

I konkurranse med Maria Sjarapova og Caroline Wozniacki er det naturligvis ikke å forvente at man blir kaldt «vakker», men BBC-kommentatoren John Inverdale dro den kanskje litt langt da han sa følgende i en radiosending:

- Jeg lurer på om faren hennes - som mest sannsynlig er den mest innflytelsesrike personen i hennes liv - sa til henne da hun var 12, 13 eller 14 år gammel, at hun ... du vet ... aldri kommer til å bli en «pening». «Du kommer aldri til å bli som Sjarapova, og du kommer aldri til å bli 1,80 høy med lange ben. Du må kompensere for det».

- Fortjente ikke å vinne
BBC-veteranen, som har kommentert tennis og andre idretter siden 1985, satte i gang en grusom Twitter-kampanje mot Wimbledon-vinneren.

- Hun fortjente ikke å vinne siden hun er så stygg og feit, skrev en bruker.

BBC fikk raskt inn opp mot 1000 klager på Inverdales stygge bemerkning, og måtte beklage på veiene av kommentatoren. Mediehuset har også tidligere blitt klaget på for å være diskriminerende og nedlatende, og flere støtter også Bartoli.

- Det her er ingen tabbe. Kommentatoren er en sexistisk idiot, skrive en Twitter-bruker.

- Du burde skamme deg. Gi han sparken, stemmer en annen i.

- Har aldri drømt om å bli modell
Bartoli påstår at hun ikke bryr seg om hetsen.

- Det spiller ingen rolle. Nei, jeg er ikke blond. Det er bare fakta. Har jeg drømt om å bli modell? Beklager, men nei. Har jeg drømt om å vinne Wimbledon? Ja, absolutt, har hun sagt, ifølge Daily Mail.

Faren til den franske tennisstjernen tar henne i forsvar.

- Jeg er ikke sint. Hun er min vakre datter, og relasjonen mellom oss er fantastisk, så jeg aner ikke hva den der journalisten prater om.

Kommentarer til denne saken