RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

«Bøddelen» erstatter Cesc?

Sist oppdatert:
Arsène Wenger vurderer Xabi Alonso - igjen.

Privat er Cesc Fabregas og Xabi Alonso perlevenner. Det gikk derfor ikke upåaktet hen at det var nettopp Liverpools pasningsmester som skadet Arsenal-kapteinen søndag.

LIVE: Følg Premier League-runden på Nettavisen fredag!

De to har skværet opp for mange tellerskritt siden:

- Han var veldig bekymret for meg og ringte etter kampen. Han har sendt tekstmeldinger og snakket med meg før jeg var inne til legesjekk. Slike ting skjer. Det er fotball og Xabi er en god venn av meg, sa Fabregas til Marca ifølge Sky Sports.

Topper ønskelisten
Men en ulykke kommer sjelden alene. I hvert fall ikke når britiske medier kvesser spekuleringspennen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Daily Mirror skrev julaften at Fabregas kan være ferdig i klubben. Tesen bygger på at den briljante spanjolen er fast bestemt på å spille Champions League-fotball. Hvordan skal Arsenal komme seg dit når Aston Villa leder an i kampen om 4.-plassen og de neste 25 – worst case – kampene går uten ballfordeleren?

Oversikt: Når spiller DITT lag på TV?

Avisen skriver også at Real Madrid og Barcelona lengter etter å sette klørne i 21-åringen. Han startet som kjent sin karriere i katalanernes ungdomsrekker.

Superdirektør på vei
Mye avhenger trolig av hvordan manager Arsène Wenger angriper overgangsvinduet. Styret har satt midler til disposisjon, og nærmest oppfordrer franskmannen til å bruke penger.

Wenger venter selv store ting av Ivan Gazidis. Han ble hentet fra en direktørrolle i MLS (den amerikanske proffligaen) i november og skal fungere som konsernsjef (chief executive) i Arsenal fra nyttår av.

Latest: De ferskeste overgangsryktene!

Arsenal skal ha forsøkt å hente Xabi Alonso for 14 millioner pund like før overgangsvinduet stengte i august, skriver Daily Telegraph. Med Fabregas ute i fire måneder, kan det hende Wenger og Gazidis er interessert i å møte Liverpools verdivurdering denne gangen. For et halvt år siden var den på 17 millioner.

- Vi får se hva som skjer i januar, sier Alonso-agent Inaki Ibanez hemmelighetsfullt.

Stjernenavn linkes
Sørafrikanske Gazidis skal være en kløpper på kontraktsforhandlinger, etter sin tid i USA. Spørsmålet er selvsagt hvor duoen vender sin oppmerksomhet for å holde følge med de tre store i toppen av engelsk fotball.

Foruten Alonso er Andrej Arshavin (Zenit St. Petersburg), Yaya Touré (Barcelona), Sebastian Giovinco (Juventus), Gökhan Inler (Udinese), Mark Noble (West Ham), Marcos Senna (Villarreal) og Stephane Mbia (Rennes).

Med langtidsskader på både Theo Walcott og Tomas Rosicky har Wenger en del å tenke over før morgendagens kamp mot Aston Villa likevel. Emmanuel Adebayor er skadet, mens Eduardo ikke er tilbake i spill før utpå nyåret.

Trolig er dog Nicklas Bendtner tilbake til oppgjøret på Villa Park. Det er da noe.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere