RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beardsley overtar Newcastle

(PA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men spillerne spør: «Hva i helvete er det som skjer?»

Mandag kveld ble det klart at Peter Beardsley overtar som midlertidig manager i Newcastle. Beardsley, som tidligere har spilt for Newcastle i totalt åtte år, er nok best kjent som Liverpool-legende her i Norge etter to gull for de røde, men rykker opp fra jobben som reservelagstrener.

Han får med seg en annen tidligere engelsk landslagsspiller, Steve Stone, som assistent.

Det skjedde etter at Newcastle tidligere mandag sparket Chris Hughton.

Så spørs det hva spillerne synes om det. Midtstopper Sol Campbell har ikke spilt så veldig mye for Newcastle denne sesongen. Likevel er veteranen klar på at mandagens sparking av Hughton, ikke nødvendigvis støttes av spillerne.

- En toppmann
- Chris er en herlig fyr. En toppmann. Derfor er dette et slag for spillerne. Spillerne så opp til ham, likte ham og de vil ikke like at han forsvant ut på denne måten, sier Campbell til ESPN Soccernet.

Campbell spilte i hele søndagens 1-3-tap for WBA, men har kun vært på banen i totalt fire seriekamper for et Newcastle-lag som tross alt har imponert denne sesongen. De rykket opp fra Championship forrige sesong, og har slått Arsenal, rival Sunderland og Chelsea (i ligacupen) denne sesongen.

Likevel var det altså ikke nok for Newcastle-styret, som mandag signaliserte at de nå vil ha inn en mer erfaren manager enn Hughton.

Visste ingenting
- Man må spørre seg selv. Hva har egentlig skjedd? Dette gir jo ingen mening. Her har vi en fyr som har gjort en utrolig jobb for klubben. Han fikk klubben tilbake til Premier League, og alle managere ville blitt belønnet med en ny kontrakt for noe sånt. Det skjedde ikke med Chris. Derfor kommer spillerne til å spørre: «Hva i helvete er det som har skjedd her?».

Ingen av spillerne skal ha visst noe da mandagens trening var over.

- Så begynte det å ryktes at bookmakere hadde sluttet å ta veddemål på at han kom til å få sparken. Det hele er likevel et sjokk, og det kommer til å påvirke spillerne, sier Campbell.

Jonas Gutierrez´ twitter-melding kan tyde på at Campbell har rett.

- Takk Chris Hughton - for at du trodde på oss når ingen andre gjorde det.

Tidligere toppspiller Robbie Savage er også sjokkert over avgjørelsen.

- Direkte kvalmt at Hughton fikk sparken. Sjokkerende. Latterlig. Dette fortjener ikke Newcastle-fansen. Det er en skam, twitret han rett etterpå.

- Ikke gode nyheter
Legenden Alan Shearer fatter heller ikke mye.

- Dette var virkelig ikke gode nyheter, sa han til FourFourTwo - som intervjuet Shearer da nyheten om sparkingen av Hughton ble kjent.

Han utelukker heller ikke en retur til klubben han allerede har vært manager for i en periode, fra februar til mai 2009, som endte med at klubben rykket ned etter bare fem poeng av 24 mulige under Shearers ledelse.

- Uansett hva som skjedde i Newcastle så elsket jeg det hele, og jeg ville vurdert det seriøst om jeg fikk en ny mulighet

Newcastle spiller hjemme mot Liverpool i sin neste kamp, og det betyr at Beardsley debuterer som Newcastle-sjef mot klubben han i sin tid vant to seriegull med. Beardsley scoret nemlig 46 mål på 131 seriekamper for Liverpool fra 1987 til 1991. Da hadde han allerede herjet for Newcastle i fire år - og etter et opphold i Everton vendte han også tilbake til Newcastle mellom 1993 og 1997.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere