Beckham: - Jeg er klar

David Beckham mener selv han er klar til å spille mot Tyrkia lørdag. - Den lille skaden skal ikke hindre meg i å spille for England, fastslår Real Madrid-stjernen.

06.10.03 10:45

England klarer seg med uavgjort i Tyrkia lørdag for å bli gruppevinner og avansere til sommerens EM-sluttspill.

- Ikke problem

Sjansene var en stund dårlige for at kaptein Beckham skulle rekke kampen etter at han ble skadet i en kamp for Real Madrid, men søndag var han tilbake i aksjon igjen mot Espanyol.

- Skaden har plaget meg litt i det siste, men er ikke noe problem med tanke på landskampen. Beinet var litt dødt de første 20 minuttene mot Espanyol, men igjen: Dette er ikke noe problem til lørdag, sier en optimistisk Beckham.

- Trenger Owen

Det er derimot større tvil om Michael Owen blir klar i tide - sjansene karakteriseres mandag som 50-50. Landslagstrener Sven-Göran Eriksson har utsatt uttaket av troppen til mandag ettermiddag for å få med seg siste nytt om Owen.

Og statistikken viser klart hvor viktig Owen er for England: Etter at Alan Shearer ga seg og Owen overtok som Englands førstevalg på topp, har han scoret 17 mål på 31 landskamper. Fem av disse har kommet i EM-kvalifiseringen.

Og hva verre er: England har ikke vunnet noen av de seks kampene Owen ikke har startet - to tap og fire uavgjort er resultatet.

- Owen er livsviktig for England, spesielt på bortebane på grunn av farten og løpene hans. I tillegg har han en glimrende forståelse med Steven Gerrard, som kan finne Owen i alle situasjoner. Møter man lag som trykker på, har man alltid en sjanse med Owen på laget. Han trenger bare en eneste åpning, skryter Arsenal-manager Arsene Wenger.

Blir han ikke klar, spekulerer engelsk presse i om Eriksson vil innkalle veteraner som Teddy Sheringham eller Alan Shearer som en nødløsning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.