RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beckham: - Min skyld

Sist oppdatert:
- Jeg kan ikke gjøre annet enn å rekke opp hånda og si at det var min skyld, sa David Beckham etter at England tapte kampen mot Frankrike på overtid.

FRANKRIKE - ENGLAND 2-1: David Beckham misbrukte straffesparket som Wayne Rooney på usedvanlig frekt vis tvang fram etter 71 minutter. England ledet 1-0, og kunne punktere kampen mot EMs største forhåndsfavoritt.

Men Beckhams straffe ble reddet av Fabien Barthez. Og Zinedine Zidane scoret to ganger på overtid og snudde dermed kampen fullstendig (Se kampfakta og spillerbørs her).

- Fortjente å vinne
- Jeg synes ikke vi fortjente det. Vi fortjente å vinne. I 89 minutter spilte vi godt, og kanskje hadde vi avgjort kampen hvis jeg hadde scoret på straffesparket. Jeg kan ikke gjøre annet enn å rekke opp hånda og si at det var min skyld, sa en skuffet David Beckham etter kampen.

Manchester Uniteds Mikael Silvestre, som felte Rooney og sørget for straffesparket, mener dommer Markus Merk kunne gitt ham rødt kort i stedet for gult.

- Jeg trodde det skulle bli rødt kort. Da jeg tittet opp var jeg takknemlig for at det bare var gult. Jeg var bakerste mann, men kanskje dommerne er litt skånsomme, sa Silvestre.

Spilte fornuftig
Frank Lampard ga engelskmennene ledelsen med en heading i det 38. minutt. Og England hadde relativt god kontroll, lå svært lavt og tettet rommet mellom eget forsvar og midtbanefireren fullstendig.

Etter 90 minutter ledet England fremdeles 1-0. Så tok angrepsspilleren Emile Heskey turen ned i eget forsvar og laget et komplett uforståelig frispark like utenfor egen 16-meter. Zinedine Zidane viste klasse og satte frisparket kontant i mål til 1-1.

England hadde plutselig mistet to poeng, men kunne fortsatt gå av banen med hevet hode og ett viktig poeng i gruppe B. Inntil Steven Gerrard slo et tilbakespill til keeper som han annonserte noen sekunder for tidlig.

Henry utnyttet tilbakespill
Thierry Henry takket ja, snappet ballen og ble felt av David James. Og Zidane scoret igjen.

- Vi spilte tidvis god fotball, og kunne ikke gjort dette spesielt mye bedre. Nå er det avgjørende at vi tar oss sammen før torsdagens kamp mot Sveits, konstaterte Beckham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere