RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Beckham i fyr og flamme

Sist oppdatert:
OL-ilden har ankommet England.

Den olympiske ild har i alle år vært et symbol på lekene. Den har siden lekene i det gamle Hellas vært et symbol på fred og samhold.

Tradisjonen tro skal flammen brenne under hele arrangementet.

Dette er selvfølgelig også tilfellet da sommer-OL går av stabelen i London til sommeren. Fredag ankom ilden England fra Hellas.

Ut på rundreise
Nå skal fakkelen ut på en 70 dager lang rundtur i England, før OL-ilden omsider blir tent den 27. juli i nasjonens hovedstad.

Fotballstjernen David Beckham var på plass da ilden ankom fredag. LA Galaxy-spilleren var men å tenne fakkelen som nå skal på rundreise.

I tillegg til Beckham, var også prominente personer som prinsesse Anne og OL-sjef Sebastien Coe på plass under seremonien.

- Jeg håper den tar fyr, sa en lattermild Beckham da han tente fakkelen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den tidligere Manchester United-spilleren har vært involvert i OL-prosjektet helt siden London tilbake i 2005 fikk lekene tildelt av den internasjonale olympiske komité (IOC).

- OL en drøm
Ifølge AP var stjernestatusen til fotballspilleren en av grunnene til at IOC valgte London foran Paris. Det var opprinnelig den franske byen som var favoritt til å få lekene.

37-åringen utelukker heller ikke at han blir å finne i selve OL. Storbritannia stiller med fotballag under lekene, for første gang på svært mange år.

- Jeg har aldri spilt i et OL. Det er selvfølgelig en drøm, sa Beckham fredag.

- Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å representere landet mitt. Jeg har gjort det en del ganger for England, sa midtbanespilleren.

Beckham har 115 landskamper for England. Han har også spilt for klubber som Manchester United, Real Madrid, og nå LA Galaxy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere