Nok en gang er den engelske fotballspilleren David Beckham i søkelyset for å ha begitt seg ut på utenomekteskaplige eskapader.

Denne gangen skal han angivelig ha møtt flere kvinner på hoteller nattestid.

Det som er spesielt er at disse nye ryktene har oppstått fordi Beckham har gått til søksmål mot en magasinkjempe - fordi bladet «In Touch» trykket en reportasje om at Beckham var utro.

Saftig søksmål
Beckham har saksøkt publiseringsgiganten Bauer Publishing, eid av den tyske milliardæren Heinz Bauerwhich, for å ha publisert påstander om at han har hatt et forhold til en kvinne i undertøysindustrien. Nærmere bestemt en salgsrepresentant for en større produsent som selv har benektet noe å ha hatt noe forhold til fotballstjernen.

Beckham og hans kone saksøker Bauer for en betydelig sum med penger, noe omkring 25 millioner dollar, eller 152 millioner norske kroner etter dagens kurs. I tillegg vil de kreve oppreisning for tort og svie. Paret mener at «In Touch Weekly» visste at storyen var rent oppspinn da den ble trykket.

Bauer Publishing hevder at dette ikke stemmer, og i dokumentene som Bauer har levert til retten har de lagt frem det de mener er bevis på utroskap, melder radaronline.com som har fått tilgang til og lagt ut dokumentene på nett.

Bauer Publishing har lobbyert for å få saken avvist på grunnlag av at saken ikke ble publisert i sin fulle tyngde. Og at selskapets ansatte ikke hadde noen grunn til å mistro sine kilder. Blant kildene finner man den beryktede madam Kristen Davis , best kjent for sin hallikvirksomhet og tette tilknytning til samfunnseliten.

- Det var en story som ble bekreftet ved at mange uavhengige brikker falt på plass i et mønster. Storyen kan også direkte sammenlignes med tidligere artikler fra In touch, om Beckham og hans sidesprang, som har blitt bekreftet å være mer enn bare oppspinn, sier sjefredaktør Deborah Baer, til radaronline.com.

Herjer ryktebørsen
Beckham har tidligere bltt koblet til Shery Shabani, kvinnen har barn på samme skole som Beckham sender sine barn til.

Han har også blit eskyldt for å ha gjennomført nattlige aktiviteter med eksprostituerte Imra Nici i 2007. Ryktene skal ha det til at hun fikk 10.000 dollar for dette. Dette er noe Beckham bestrider og han har gått til søksmål mot Nici.

I tiden Beckham spilte for Real Madrid ble et angivelig forhold til sin personlige assistent, Rebecca Loos, slått opp jorden rundt.

Nye mediedager
Amerikanske kjendisblader har med rette, vil en del si, opparbeidet seg et lurvete rykte når det kommer til sannhetsgehalten i artiklene sine - noe de også har måttet møte i retten for ved en rekke anledninger.

Men selv om ryktene skulle vise seg å være pølsevev illustrerer de allikevel hvilket dilemma tradisjonelle medier nå står overfor.

En ting er at en sexskandale knyttet til en av verdens mest kjente menn er et skup uten like. En annen er at ingen lenger kan ignorere den amerikanske kjendispressens reportasjer om sexskandaler.

Spesielt ble dette klart etter at National Enquirer viste seg å være den avisen som effektivt avsluttet den politiske karrieren til tidligere visepresidentkandidat John Edwards, da den gjennom omfattende gravejournalistikk avslørte at han var utro mot sin kreftsyke kone og fikk et hemmelig barn med elskerinnen, noe han lenge benektet. Edwards skal også ha bedt en tidligere assistent om å påta seg farskapet.

Også da holdt tradisjonelle medier lenge fingrene fra fatet.

Samme avis kom også i løpet av forrige presidentvalg med saken om at Sarah Palins datter var gravid, og den har avdekket at menneskerettsaktivisten, politikeren og baptistpastoren Jesse Jackson har et barn utenfor ekteskap.

Monicagate
Også den største presidentskandalen de siste årene er det andre enn tradisjonelle medier som har avdekket.

Da Bill Clintons utroskap med Monica Lewinsky sprakk i 1998 var det Matt Drudges Drudgereport som kom med den første saken. Hele ni dager etter at katten var ute av sekken kom Clinton med sitt kraftige utfall der han avviste at det skulle være noen affære. Noe som altså viste seg å være feil.

.