Salget av fotballdrakter i Real Madrid er ikke nærheten av å nå nivåene da David Beckham kom til klubben i 2003. Ifølge Bloomberg er salget av Cristiano Ronald-trøyen hele 75 prosent lavere enn fotballdrakten til Beckham.

- Året Beckham kom var utrolig. Til og med i bakerbutikken puttet de ansiktet hans på kakene. Vi var utsolgt hele tiden. Nå har vi mange trøyer på lager, sier innehaveren av en av Madrids største sportsbutikker til Bloomberg, Isabel Botia, til nyhetsbyrået Bloomberg.

Real Madrid får en andel av draktsalget. I regnskapsåret som går til juni 2010 venter klubben en vekst i omsetningen på 3,5 prosent til 421,7 millioner euro, noe som tilsvarer 3,5 milliarder kroner. Da Beckham startet i Real Madrid steg omsetningen med utrolige 27 prosent på et år, og 22 prosent av omsetningen stammet fra salg av supportereffekter.

Jobber med nye kontrakter
Hovedstadsklubben jobber parallelt med nye sponsoravtaler, etter at Ronaldo har kommet til klubben. Likevel vil det at minst ett år før effekten av nysigneringen slår inn i sponsorinntektene, skriver Bloomberg.

I august signerte Real Madrid en bedret avtale med draktsponsor Bwin Interactive Entertainment AG. Denne får effekt fra neste sesong. I tillegg til dette jobber klubbens markedsavdeling med en bedring av avtalen med Adidas. Den gjeldende avtalen går frem til 2012.

Ronaldo ble verdens dyreste spiller da han signerte for Real Madrid for 80 millioner pund, eller 756 millioner kroner. Dette var tre ganger så mye som prisen på Beckham. Den portugisiske angrepsspilleren gjorde ni mål på syv kamper før han ble skadet i ankelen i september.

Tøff satsing i svak spansk økonomi
Det er ingen tvil om at satsingen til Real Madrid er meget tøff, og særlig med det bakgrunn i at den spanske økonomien er svak. Detaljhandelssalget i Spania har falt jevnt og trutt siden mars 2008, og arbeidsledigheten har nådd nye høyder. Spanias økonomi ventes å falle videre til neste år.

I dette økonomiske klimaet har Real Madrid brukt rekordaktige 2 milliarder kroner på nysigneringer at brasilianske Kaka, franske Karim Benzema og spanske Xabi Alonso. Klubben har samtidig sikret seg banklån på 151,85 millioner euro, eller 1,28 milliarder kroner. Dette skal nedbetales over seks år.