Gå til sidens hovedinnhold

Beckham - suksess allerede

David Beckham lokker publikum på fotballkamper i USA allerede før debuten.

New York Red Bulls har allerede solgt 30.000 billetter til kampen mot David Beckham og Los Angeles Galaxy i neste måned.

Minst tredoblet
Sist lagene møttes dukket det bare opp 10.207 tilskuere. Det er også rundt der gjennomsnittet ligger når Red Bulls spiller hjemm på Giants Stadium, som tar 80.000 tilskuere.

Og ennå har ikke individuelle kampbilletter blitt lagt ut for salg. De 30.000 som er solgt, er solgt gjennom pakkeløsninger. Først i dag legges de ordinære billettene ut for salg.

- Det ser veldig lovende ut. Vi er fornøyd med salget ettersom det fortsatt er over en måned igjen til kampen, sier talsmann Eric Tosi hos Red Bulls ifølge BBC.

Det var for så vidt ventet at David Beckham ville lokke flere tilskuere til kampene både for Los Angeles Galaxy og deres motstandere. Men dette må overgå selv de største forventningene. Fotball er fortsatt en forholdsvis liten sport i USA, selv om den stadig vokser.

David Beckhams første bortekamp med Galaxy spilles i Texas 31. juli, når LA møter FC Dallas. Pizza Hut Park har en kapasitet på 20.000 tilskuere, og er i praksis allerede utsolgt. Bare de aller dyreste billettene til 250 dollar er tilgjengelige nå.

Ankom LA torsdag
32-åringen ankom Los Angeles torsdag, sammen med sin kone Victoria. Paret vil bosette seg i fasjonable Beverly Hills, i nærheten av sine venner Tom Cruise og Katie Holmes.

Fredag blir Beckham også presentert for Galaxys sesongkortholdere og inviterte gjester på hjemmebanen Home Depot Center i forstaden Carson, sør i Los Angeles. Home Depot Center har en kapasitet på 27.000 tilskuere.

- Det blir en beskjeden presentasjon. Vi har kamper snart, og en viktig turnering i neste uke, sier en talsmann for Galaxy til BBC.

David Beckham har skrevet under på en femårskontrakt, og vil tjene 6,5 millioner dollar kommende sesong. Han kan imidlertid komme til å tjene 250 millioner dollar i løpet av kontraktstiden, gjennom lønns- og sponsoravtaler.

Debuterer neste lørdag
Chelsea blir sannsynligvis David Beckhams første motstander som LA Galaxy-spiller. Lagene møtes i en treningskamp i USA 21. juli.

- Jeg er ikke dum nok til å tro at jeg vil forandre hele kulturen, for det kommer ikke til å skje. Men jeg har tro på at fotballen kan nå nye høyder, og jeg vil svært gjerne være en del av det. Det handler ikke om merkevare, men om å være en ambassadør for Major League Soccer, sier Beckham til Sports Illustrated.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her