*Nettavisen* Sport.

Beckhams første for Milan

Foto: AFP/Scanpix

Mens John Arne Riise og Roma lekte med Napoli.

25.01.09 17:10

BOLOGNA - MILAN 1-4:

Mye har blitt sagt og skrevet om David Beckhams låneopphold i italienske AC Milan, og mange såkalte eksperter har uttalt at den engelske veteranen ikke lenger er god nok for klubben.

Søndag svarte superstjernen kritikerne. I bortekampen mot Bologna var Beckham påpasselig frampå, og satte inn det siste målet i en kamp Milan til slutt vant 4-1.

Henger med i toppen
Storscorer Marco Di Vaio ga hjemmelaget ledelsen etter bare ni minutter spill, men to raske mål av Clarence Seedorf og Kaka sørget for at Milan var tilbake i kampen. Sistnevnte la også på til 3-1 rett før pause.

I andre omgang var det altså David Beckham som sto for beholdningen. Engelskmannen fikk ballen ute på kanten, fyrte av, og satte ballen inn i nærmeste hjørne via keeper.

Dermed har den tidligere Manchester United-spilleren scoret i tre av verdens aller ypperste ligaer, spanske La Liga, engelske Premier League, og nå italienske Serie A.

Seieren betyr at Milan fortsatt ligger som nummer tre i Serie A. Laget står med 40 poeng fra 20 kamper, og er dermed tre poeng bak lederduoen Juventus og Inter. Sistnevnte har imidlertid én kamp til gode, som spilles senere søndag.

Storseier for Roma-Riise
For John Arne Riises Roma, har pilen bare pekt oppover den siste tiden. Hovedstadslaget fikk en elendig start på sesongen, men nå ser det ut til at de mørkerøde for alvor har fått sving på spillet.

Og borte mot Napoli holdt de lekestue. Philippe Mexes headet Roma i føringen etter 18 minutters spill, mens midtstopperkollega Juan doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

Fem minutter ut i andre omgang fastsatte Mirko Vucinic sluttresultatet til 3-0 for Riises klubb. Et imponerende resultat for laget som måtte klare seg uten en skadet Francesco Totti.

Resultatet betyr at Roma nå for alvor er med i kampen om i hvert fall Uefa-cupplass. Laget er oppe på en 6.-plass på tabellen, med 33 poeng etter 20 spilte kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag