RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beckhams mareritt-år

Foto: AFP/Scanpix (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
For tredje gang bommet David Beckham på et avgjørende straffespark for England. Det markerte en forferdelig slutt på kapteinens marerittsesong.

David Beckhams straffemiss mot Frankrike kunne kostet England avansement fra gruppespillet. I går viste han seg som en sterk kaptein, da han igjen gikk frem for å åpne straffedramaet for England.

Syndebukk
I stedet ble han nok en gang syndebukk. Med et nærmest komisk straffespark som endte langt opp på tribunen på Estadio de Luz. Etterpå var Real Madrid-stjernen sønderknust.

På tv-bildene virket det som om gresset forsvant under Beckhams stamfot, og etter kampen var engelskmennene rasende på UEFA som angivelig skal ha ignorert advarsler om dårlig kvalitet på gresset rundt straffemerket.

- Jeg tror dessverre Beckham mistet fotfestet igjen, sier Sven-Göran Eriksson.

Reprise
Det samme skjedde nemlig da England trengte uavgjort borte mot Tyrkia for å sikre EM-billetten i oktober i fjor. Beckham snublet ved straffemerket, og blåste ballen like høyt over som i går.

England klarte imidlertid 0-0, og Beckhams håpløse forsøk fra ellevemeteren ble snart glemt. Gårsdagens horrible miss vil nok bli husket lenger.

Etter bommen i Istanbul har det bare gått nedover for Englands landslagskaptein - både på og utenfor banen.

Etter en fin start på karrieren i Real Madrid, har superidolets form hatt en nedadgående kurve. Debutsesongen i Primera Division endte uten ett eneste trofé for hovedstadslaget.

Utroskapsrykter
På hjemmebane har det ikke gått noe bedre. Beskyldninger om utroskap og sidesprang stjal det meste av oppmerksomheten, og har tilsynelatende hatt en veldig negativ innvirkning på Beckhams prestasjoner på banen.

Han har ikke klart å sette sitt preg på mesterskapet i Portugal på den måten mange hadde håpet. Etter å ha spilt sentralt på Real Madrids midtbane, var han bare en skygge av seg selv på flanken - der han tidligere herjet med motstandernes backer.

Men han fikk muligheten til å sementere sin posisjon som det engelske landslagets frelser, da han gikk frem for å sette straffen som ville gitt 2-0 og seier over Frankrike i EM-åpningen. Den misbrukte han.

- Ingenting vil ødelegge meg. Selv om jeg brenner de neste fire eller fem straffesparkene, vil jeg bare fortsette. Min innstilling er å stå på videre helt til jeg vinner, sa han etter Frankrike-kampen.

Torsdagens reprise fra straffemerket markerte en sørgelig slutt på et, for Beckhams del, svakt mesterskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere