*Nettavisen* Sport.

Beckhams turbulente år

Foto: Kimimasa Mayama (Reuters/Scanpiix)

David Beckham kan se tilbake på et år da han gikk fra å være en fotballmessig superstjerne til en global markedsvare.

25.12.03 11:04

Fotballens pin-up-gutt nummer én forlot Manchester United og Premier League til fordel for Real Madrid og Primera Division, etter en serie med sammenstøt med manager Sir Alex Ferguson. Det toppet seg etter 0-2-tapet hjemme mot Arsenal i FA-cupen 15. februar.

Ferguson mente Beckham var skyld i det andre målet, og sparket en sko i ansiktet på Beckham. Det førte til at han måtte sy flere sting over det ene øyet.

Aldri vært så sint
- Jeg førte en hånd opp til ansiktet mitt, og oppdaget at jeg blødde. Jeg gikk løs på ham. Jeg tror aldri jeg har mistet kontrollen på den måten tidligere, skriver Beckham i sin selvbiografi «My Side».

Etter det var Beckhams dager i realiteten talte på Old Trafford. Alle som har havnet på Fergusons vonde side, har ikke kommet tilbake igjen i det gode selskap. Selv om Ferguson ba om unnskyldning, nektet han å gjøre det offentlig etter at avisene skrev om hendelsen.

Det klareste eksempelet på at Beckham var ute i kulden, kom da Ferguson lot Beckham starte på benken i den andre og avgjørende kampen hjemme mot Real Madrid i kvartfinalen av Champions League. Manchester Uniteds mest populære spiller var definitivt på vei ut av Old Trafford. At han kom inn som innbytter og scoret to mål, bidro neppe til å redusere interessen fra de spanske mestrene.

Ikke mange ukene senere ble han solgt, bare noen dager før han la ut på en tidagers signingsferd i Asia, kontinentet der han trolig har flere fans enn noe annet sted.

Populær
Og for en overgang det ble. Tilskuerne gikk fullstendig bananas både på treninger og under kamper, og oppstyret ble ikke noe mindre etter at han scoret i sin ligadebut – allerede etter to minutters spill. Siden den gang har det stort sett bare vært fryd og gammen for gutten fra Manchester. Og Real Madrid har fått igjen beløpet de betalte for spilleren med de mange frisyrene.

Han selger nemlig flere t-skjorter, drakter og andre effekter enn noen annen Real Madrid-spiller.

Året 2003 avslutter han som ligaleder i Spania. Det oser selvtillit av ham, og han har gjentatte ganger sagt at han aldri har vært lykkeligere.

Så er han også blitt hedret av dronning Elizabeth II, da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.