*Nettavisen* Sport.

Bedre enn fryktet for Ødegaard

Foto: Heiko Jungo (Scanpix)

Det ser lysere ut en først fryktet for Vikings Alexander Ødegaard. Trener Tom Prahl håper spissen kan være tilbake allerede om fire uker.

STABÆK - VIKING 1-1:

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Ødegaard fikk det høyre kneleddet ut av stilling etter en noe klønete takling av Stabæks venstreback Markus Karlsson, som selv måtte forlate banen like etter på grunn av taklingen.

- Det er trist når sånt skjer. Jeg synes synd på gutten, sa Prahl til TV 2 Nettavisen etter kampen. Prahl måtte se kampen fra tribuneplass etter å ha blitt utvist i forrige kamp.

Fikk rask hjelp
Typisk nok kom taklingen fra Karlsson etter at dommeren hadde blåst, og det så ut som Ødegaard fikk vekten fra svensken over kneet mens han var i ubalanse. Episoden skjedde etter 22 minutter av kampen.

- Våre medisinske ansvarlige sier at det ser alvorlig ut, men at det ikke er så ille som fryktet. Kanskje er han bare borte i fire uker. Men det er for tidlig å si, sa Prahl.

- Det var skikkelig vondt og veldig ekkelt å se på. Derfor visste jeg der og da at kampen var ferdigspilt for min del. Det var bare å tilkalle hjelp så fort som mulig, sa Ødegaard selv etter kampen.

Båd Vikings- og Stabæks fysioterapeut hjalp Ødegaard så raskt som mulig, og fikk iset ned skaden og rettet på kneet.

Ikke korsbånet
Ettersom Ødegaard trolig ikke skadet korsbånet, men kun kneleddet, slipper han trolig med fire uker på linja. Det er gode nyheter for Prahl, som har sett Ødegaard bli bedre og bedre i Viking-trøya.

Alexander Ødegaard ble Vikings dyreste spiller i historien da klubben i vinter betalte syv millioner kroner for å hente ham fra Rosenborg. Han står med ett seriemål på syv kamper for Viking.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag