Gå til sidens hovedinnhold

Bedre enn LSK

Skeid er som et godt rockeband ingen kjøper platene til, mener trener Anders Jacobsen.

To ganger har Lillestrøm tatt den berømte Nordlie-testen så langt. Snittet har økt fra snaut 27 runder til 27,7 – men begge ganger ble Åråsen-laget slått av det nyopprykkede Adeccoliga-laget Skeid.

- Vi er et bra trent gjeng, hevder Skeid-trener Anders Jacobsen.

- Snittet vårt lå vel nå på 27,9 runder, inkludert keeperne. Et par av gutta hadde over 30 runder, forteller Jacobsen til Nettavisen.

Det betyr at Lillestrøm faktisk kan få se en overraskelse i sin første kamp under Tom Nordlie. Førstkommende fredag tar romerikingene imot nettopp Anders Jacobsens Skeid.

- Jeg er helt sikker på at Lillestrøm kommer til å bli godt trent under Nordlie, men det skal bli morsomt å møte dem igjen.

- Sist gang vi spilte mot dem, vant vi 1-0 (cupen 2002, red. anm.), så de er sikkert klare for å revansjere seg, mener Jacobsen, som selv spilte for LSK på begynnelsen av 90-tallet.

I ressurser er det himmel og hav mellom hans gamle og nåværende arbeidsgiver. Sant og si er Skeid en av de klubbene med minst ressurser i Adeccoligaen, men Jacobsen er likevel optimistisk foran årets sesong.

- Skeid er som et bra rockeband som ingen kjøper platene til. Men vi har mange spennende spillere, og presterer de optimalt, kan det også bli en del folk på Bislett etter hvert.

- Spesielt blir det interessant å se hva «Ibba» (Abdurahim Laajab) får til i år, han har et fantastisk teknisk repertoar.

Tidligere har Nettavisen presentert Bodø/Glimt, Bryne, Hønefoss, HamKam, Haugesund, Kongsvinger, Løv-Ham, Molde, Mandalskameratene, Moss, Notodden, Raufoss og Sogndal. I dag svarer Anders Jacobsens på Nettavisens spørsmål om status i Skeid.

1. Hvilke nye spillere er kommet?
- Bjarte Kringlemoen (keeper fra Eidsvold Turn), André Hansen (juniorkeeper fra egen stall), Ibba (egentlig navn, Abdurahim Laajab, retur fra amatørlaget til Boroussia Mönchengladbach), Ole Kristian Kråkmo (Ranheim), Ulrik Arneberg (lån, Stabæk)

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
- Jonny Hansen, Fridtjof Seeberg og Sebastian Harung.

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Det kan nok komme en eller to spillere til. Jeg håper ingen av spissene våre blir solgt, men skulle det skje, trenger vi en angriper til. I tillegg kunne det kanskje vært all right med ytterligere en midtbanespiller.

- Ellers synes jeg det er vanskelig å få spillere til Skeid. Vi har knapt råd til telefon til agenten deres, og andre klubber betaler tydeligvis mye mer enn oss. Likevel vil jeg sterkt anbefale folk å komme til Skeid, vi er den klubben som produserer flest spillere til Tippeligaen.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi er en av de klubbene som sier at vi IKKE skal rykke opp. Vi ønsker å være på den ene plassen som ikke er i topp eller bunn, det vil si på plassen mellom nummer fire og en halv og seks.

- Men hvis vi ikke rykker ned, er det selvsagt en bra prestasjon.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi har trent jevnt over lang tid. I motsetning til mange av våre konkurrenter har vi ikke doble økter. I stedet driver vi en fin differensiering der vi slår sammenfotballtreningen og den fysiske treningen.

- Vår første treningskamp var mot Stabæk i forrige uke, hvor det ble 2-2. Fredag møter vi LSK, og deretter skal vi stort sett møte Adeccoliga-lag, samt noen 2. divisjonslag.

- Det blir også en uke treningstur til Tyrkia og en på La Manga i henholdsvis februar og mars.

6. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Veldig bra. Alt foregår på Nordre Åsen, hvor vi har oppvarmet kunstgress.

- Om sommeren trener vi på gress.

7. Hvor stort er årets budsjett?
- Jeg tror det ligger på et sted mellom syv og ti millioner.

- Lønnbudsjettet er vel minst av alle klubbene i Adeccoligaen, men i stedet bruker vi heller mer på ting som for eksempel et par treningsleirer.

8. Skal stadionet forbedres?
- I år skal vi spille på Bislett. Det er en ny og fin stadion, men må nesten ha 5.000 tilskuere for at det blir stemning, mens man bare trengte rundt 1.500 for å få stemning på Voldsløkka.

- Voldsløkka må vel bygges helt på nytt, skal den bli godkjent for toppfotballspill.

Tidligere presentert:
Bodø/Glimt: Spillerjakten over for Glimt
Bryne: - Som en ung Rooney
HamKam: - Vet ikke om vi er gode nok
Hønefoss: - Vi skal være et topplag
FK Haugesund: Må trene i orkan
Kongsvinger: Satser svensk
Løv-Ham: Jakter på løver i England
Molde: Langt frem for Molde
Mandalskameratene: Talentfabrikken
Moss: Gamlefar Erik Holtan
Notodden: Skal berge plassen
Raufoss: «Såpestykket» skal redde Raufoss
Sogndal: «Nordlie-fotball» i Sogndal

Hvordan vil Skeid gjøre det i årets Adeccoliga? Ta debatten her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken