Bedre enn Northug

Foto: Stian Grythaugen (ANB)

Ikke bare tok hun gull. Fredag passerte Ingvild Flugstad Østberg også Petter Northug.

(ANB): Petter Northug hadde den forrige rekorden med åtte juniormedaljer i VM-sammenheng. Den tangerte Flugstad Østberg onsdag, og fredag passerte hun like greit langrennsstjernen da hun tok sin niende VM-medalje.

- Jeg fikk vite at jeg kunne sette rekord for et par dager siden, og det ga meg litt ekstra motivasjon, medgir Flugstad Østberg overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter målgang.

Men det er flere likheter mellom de to. Northug tok nemlig storeslem under junior-VM i slovenske Kranj i 2006, og reiste hjem med alle fire gullene. Det samme greide Flugstad Østberg i franske Praz de Lys i fjor.

- Man går ikke rundt og tenker ikke så mye på å sette sånne rekorder, men det er helt rått å tenke på nå, sier en jublende glad Gjøvik-jente etter gulløpet.

Utklassing
Hun utklasset samtidig konkurrentene på en stor norsk dag under 10-kilometeren med skibytte fredag. 19-åringen fikk nemlig hyggelig besøk på seierspallen av norske Heidi Weng og Tuva Toftdahl. Sammen sørget trioen for at pallen ble helnorsk!

Flugstad Østberg viste tidlig i løpet at hun var revansjesugen etter de to sølvmedaljene (sprinten og 5-kilometeren) fra tidligere i mesterskapet. Sammen med Heidi Weng og svenske Lisa Larsen stakk de fra resten av feltet på den klassiske delen.

Kraftig snøvær
Til tross for tett snøvær klarte Flugstad Østberg å stikke fra sine to konkurrenter og kom i mål i ensom majestet – hele 45 sekunder foran Heidi Weng.

- Jeg gikk foran under hele løpet og brøytet løype, og det var fryktelig tungt. På slutten var jeg stiv, men klarte å holde tempoet oppe, sier medaljegrossisten.

- I og med at jeg hadde litt stang ut på 5-kilometeren, var det sinnssykt deilig vinne i dag, sier gulljenta med et bredt smil.

Weng var ytterligere 12 sekunder foran bronsevinneren, Tuva Toftdahl – som gikk forrykende mot slutten og tok igjen svenske Larsen inne på stadion og vant spurten om bronsemedaljen.

Ragnhild Haga var siste norske på startstrek. Hun ble nummer 17.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.