Thor Hushovd, Gabriel Rasch og Alexander Kristoff gjorde unna sin sesongdebut i Tour of Qatar denne uken.

Av de tre nordmennene var det den regjerende norske mesteren som viste seg mest frem, med en 8. plass på den første etappen og en 5. plass på den avsluttende.

Sterkere
Aldri tidligere har Kristoff prestert så godt i Qatar, og det til tross for at han i år har måtte kjøre opptrekk for Denis Galimzyanov.

- Jeg har egentlig følt meg bedre alle dagene her nede enn jeg har gjort tidligere. Fortsatt ikke helt bra nok til å sitte med i første vifte, men i år var jeg i hvert fall i andre vifte unntatt den ene dagen jeg punkterte på begge hjulene.

- Også i de siste spurtene har jeg følt meg sterk, så jeg er nok i bedre rute enn tidligere, sier Kristoff til procycling.no.

På den siste etappen i rittet var det nære på å bli suksess for Katjusja. Denis Galimzyanov ble nummer to, kun slått av den franske wonderboyen Arnaud Demare.

- Jeg var egentlig opptrekker for Galimzyanov og lå godt plassert, men han kom forbi meg i den siste rundkjøringen. Jeg ropte på han slik at han kunne slippe meg frem på siden, men det hørte han ikke.

- Hadde jeg kommet meg foran kunne jeg startet spurten for ham og tettet luken opp til franskmannen, men slik går det når det er veldig hektisk på slutten.

Neste stopp: Oman
Kommunikasjonssvikten førte til at Kristoff selv kunne kjempe seg inn til en fin 5. plass, etter å ha brukt krefter på å bringe Galimzyanov opp til fronten av feltet.

- Hvordan synes du samarbeidet har fungert i spurtene?

- Det har fungert ganske bra, men vi er ikke helt samkjørte ennå. Men det er ikke lett å gjøre alt etter planen, da må man ha et så sterkt lag at man kan ligge helt i front, mener Katjusja-rytteren.

Neste post programmet er Tour of Oman. Rittet starter på tirsdag og strekker seg over seks etapper. Katjusja stiller med omtrent det samme laget som i Qatar, noe som betyr at Kristoff fort må ofre seg for Galimzyanov flere ganger.

- Normalt er jeg opptrekker når jeg kjører sammen med Galimzyanov, men jeg får ta egne sjanser når de byr seg. jeg kan for eksempel dra til med en langspurt og så kan han prøve å passere meg på slutten, avslutter en offensiv Kristoff.