Gå til sidens hovedinnhold

- Bedre spisser enn VIF

Aalesunds Peter Werni synes at Brann har bedre spisser enn Vålerenga, men mener at Oslo-klubben nå er gullfavoritter.

Aalesund har møtt alle de tre gullfavorittene så langt. Det ble 2-2 mot Rosenborg, og 1-3 mot Brann og Vålerenga. To ting har imponert Werni - Vålerenga som lag - og Branns spissduo.

- Jeg synes Robbie Winters og Bengt Sæternes er en komplett spissduo når de er i form. Den ene er stor og sterk, mens den andre er utrolig bevegelig og kjapp. De utfyller hverandre perfekt, sier Werni til TV 2 Nettavisen.

- Bedre enn Iversen/Berre?

- Morten Berre har jo skikkelig flyt om dagen, og Steffen Iversen er helt rå på hodet. Men hvis jeg skulle velge en spissduo fra et annet lag, ville jeg valgt Brann-duoen, fastslår Werni.

Han synes det er vanskelig å sammenlikne spissene i Brann og Vålerenga med de i Rosenborg ettersom trønderne spiller 4-3-3 uten et kantspill som har fungert altfor bra til nå.

Likevel er det ikke Brann, men Vålerenga som er det laget som har imponert Werni mest.

- Skulle jeg rangere de tre lagene nå, ville det blitt Vålerenga foran Rosenborg og Brann. De er den store gullkandidaten. De virker utrolig solide, og vinner selv på dårlige dager. De har åpenbart en dyktig trener, er utrolig disiplinerte, er lojale til spillestil og jobber knallhardt, sier veteranen.

Tre strake tap
For Aalesund handler det nå om alt annet enn gull, men det begynte så bra mot Vålerenga i torsdagens kamp også. Lasse Olsen vant et frispark på 26 meter og Haraldur Gudmundson satte ballen via muren og i mål. Noen minutter senere utlignet VIF og lagene var like langt.Likevel må Aalesund få godkjent etter 1. omgang. I andre omgang falt laget sammen som en kortstokk.

Vålerenga kjørte over Aalesund og sunnmøringene måtte reise hjem med 1-3 i kofferten.

- Jeg var fornøyd med første omgang, men utover i andre omgang ble det mer og mer tydelig at Vålerenga er hakket bedre enn oss i de fleste ledd, sa Lasse Olsen til TV2 Nettavisen etter møtet med gamleklubben.

- Jeg ble sinnsykt sliten og slet med krampe på slutten.

- Det virker som om laget gir opp, mente midtstopper Petter Werni. En kamp er lang og det er viktig og holde motet oppe helt ut.

Trener Nordmark innrømte at det er klasseforskjell på lagen per i dag. Men at vi ikke har sett det beste fra Aalesund ennå.

Ny mulighet
- Øker presset fram mot neste hjemmekamp mot Tromsø nå?

- Nei, jeg velger å se på det som en ny mulighet. Det er mange kamper igjen, og vi skal kjempe om hvert poeng, svarte en diplomatisk AaFK trener.

-Det er viktig å huske på at vi har møtt "gullkandidatene " på rekke og rad nå, minnet Werni om.

God dommer
Etter møtet med Vålerenga lurte mange på hva Ivar Morten Normark mente om dommeren og den tvilsomme straffen til Bernt Hulsker.

- Slike dommeravgjørelser som den straffesituasjonen er et " ikke-tema" for oss, sa Nordmark. Før han la til:

- Hadde spillerne mine vært like god som dommeren hadde vi ikke tapt mot VIF.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken