RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX)

Bedre uten Rekdal

Sist oppdatert:
Christian Grindheim er tilbake på landslaget, og innrømmer at toppformen kom etter at Petter Myhre overtok Vålerenga.

BEOGRAD (Nettavisen): Christian Grindheim starter på landslaget for første gang i 2006, og innrømmer at han endelig er tilbake i den formen han var forrige sesong, da han var en av nøkkelspillerne under Vålerengas gullsesong.

- Jeg er fristet til å si at formen nå er som den var i 2005, bekrefter VIFs driftige midtbanespiller.

Men om det er så mye å juble over, er haugesundsgutten mer usikker på.

- Lars Bohinen sa til meg at sesongen skulle ha vart litt lenger. Det er jo litt dumt å være på topp nå, innrømmer Grindheim, og antyder med det at de seks Royal League-kampene før jul ikke har vært sesongens hovedmål.

Myhre får æren
Likevel, han beklager seg ikke over at formen er på plass, og gir vikarierende og snart permanente VIF-trener Petter Myhre mye av æren. Da Myhre tok over i slutten av august fant Vålerenga igjen rytmen, og Grindheim taktene fra den fenomenale fjorårssesongen.

- Trenerskiftet var ikke dumt. Petter Myhre har snakket mye med meg, og det er godt med en person som stoler på meg, sier Vålerengas midtbaneess.

Selv om han aldri ble vraket fra laget i årets serie, var prestasjonene høyst variable frem mot sommeren.

- Jeg startet bra de første to-tre kampene, var nede i en bølgedal, men på slutten av sesongen har det gått veldig bra, sier Grindheim, og gleder seg over at den gode formen er tilbake.

Spent Hareide lover start
Det er også grunnen til at Grindheim er tilbake på landslaget for første gang siden kvalifiseringskampen mot Tsjekkia i fjor høst.

- Christian har hatt en god høst, skryter landslagssjefen.

- Han var bra i fjor, dårlig i vårsesongen, men nå har han kommet opp på gammelt nivå igjen, mener Hareide.

Og selv om Tommy Svindal Larsen skulle bli frisk til onsdagens landskamp, sier treneren at midtbanen er klar. Det betyr at Christian Grindheim starter i en sentral rolle, sammen med Starts Kristofer Hæstad.

- Vi har lyst til å se Christian mot Serbia, sier den norske landslagssjefen, spent på hva en Christian Grindheim i storform kan utrette mot en meget god motstander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere