RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre uten Steffen?

Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal er spent på hvordan Vålerenga vil klare seg uten Steffen Iversen. Det er også TV 2-ekspert Bengt Eriksen.

I fjor ble Vålerenga seriemester med Steffen Iversen som oppspillspunkt og fremste angrepsvåpen. Kritikerne mente oslolaget var lite underholdende, men effektiviteten kunne ingen stille spørsmålstegn ved – før i de siste høstkampene.

- Jeg synes Vålerenga angrep ganske planløst i fjor. De lempet en del baller opp mot Steffen, og tok det derfra. Nå synes ikke jeg at Steffen var veldig god fra sommeren og ut, men det torde ikke de andre lagene å ta hensyn til, så han fikk likevel mye oppmerksomhet. Hvilket gjorde at det ble mye plass til Christian Grindheim, Ardian Gashi og de andre rundt ham. På den annen side kan de ikke skamme seg over å bli seriemester, selv om onde tunger vil si det slikt at Vålerenga var minst dårlig i fjor, sier Bengt Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Slet med kreativiteten
Denne sesongen er Steffen Iversen i Rosenborg, og dermed må Vålerenga klare seg uten sitt vante oppspillspunkt. Spørsmålet er om det vil hemme laget, eller bidra til større kreativitet og mindre forutsigbarhet?

- Nå skulle vi være mer kreative i fjor også, men slet ofte med det og endte opp med å spille opp på Steffen likevel, sier Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

- Blir dere bedre eller dårligere uten Steffen?

- Det finner vi snart ut. Vi spilte en del uten Steffen i fjor da han var skadet. Han var en viktig spiller for oss, som hjalp til med å bryte opp motstandernes forsvar, men vi spilte bra fotball også før Steffen kom, selv om vi ikke scoret så mange mål, sier Vålerengas trener.

Eriksen er spent på hvordan Vålerenga vil gå i angrep uten Iversen på banen.

- Nå er spørsmålet hvem som skal være det oppspillspunktet Steffen var eller hva de har gjort for å spille uten. Jeg tror det er fullt mulig at Vålerenga blir bedre uten Steffen, men det er litt rart å svare på dette fordi den Steffen Iversen som var der i fjor høst var dårlig. Sånn sett blir de nok bedre i år, sier Eriksen.

Scoret lite mål
I målprotokollen skulle det i alle fall være mulig å erstatte Iversen. Han scoret bare sju seriemål, forholdsvis lite for en spydspiss hos en seriemester, og bare fire av disse målene var spillemål. De tre siste kom fra straffemerket.

Denne sesongen er det Tore André Flo, Jan Derek Sørensen, Morten Berre, Daniel Fredheim Holm og nykomlingen Levan Melkadze som får størstedelen av ansvaret for å score mål.

- Jeg tror ikke Tore André kan ta over rollen til Steffen. Han er jeg i beste fall spent på. Da jeg så ham i fjor, virket det som at godværsdagene var over. Jeg håper jeg tar feil. Og mannen fra Georgia er helt ukjent for meg, det kan være alt fra gull til gråstein for alt jeg vet, sier Eriksen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere