*Nettavisen* Sport.

Begge tetlagene sviktet i Spania

Foto: Jose Jordan / AFP / NTB scanpix

Nå kommer Real Madrid jagende.

19.01.14 23:57

Lørdag knuste Real Madrid tabelljumbo Real Betis 5-0 på bortebane, og la dermed press på Barcelona og Atletico Madrid foran seg på tabellen.

Før søndagens kamper lå de tre tetlagene alle med 50 poeng, og dermed burde Barcelona aller helst ta med seg tre poeng fra bortemøtet med Levante for å holde avstanden ned til hovedstadslaget inntakt.

Det klarte de imidlertid ikke: 1-1 og poengdeling betyr at Real Madrid nærmer seg som et hurtigtog bak på tabellen.

- I begynnelsen av sesongen vant vi uten å spille bra. Nå spiller vi bra, men vinner ikke, sier Barca-sjef Gerardo Martino etter kampen, ifølge NTB.

Midtstoppere i fokus
For gjestene fikk ikke den starten på kampen som de ønsket seg: Etter ti minutter stanget greske Loukas Vyntra inn 1-0 for Levante på et hjørnespark.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Gerard Pique bestemte seg for ikke å være dårligere enn sin midtstopperkollega. Ni minutter senere var det nemlig Barcelonas tur til å slå hjørnespark, og denne gangen var det altså den 26 år gamle midtstopperbautaen som kunne juble over utligningen.

Stillingen holdt seg til pause, og i andre omgang var det Barcelona som førte spillet i jakten på et vinnermål.

Lionel Messi er tilbake i Barcelona-trøya etter skadeavbrekket før jul, og etter en times spill fikk argentineren en stor mulighet til å sende gjestene opp i 2-1.

Gigantisk trippelsjanse
Messi ble spilt gjennom etter et herlig veggspill med Cesc Fabregas og fyrte av fra skrått hold, men Levante-keeper Keylor Navas reddet forsøket. På returen kunne Xavi bare dytte ballen over streken, men denne gangen ble avslutningen blokkert av en selvoppofrende Levante-forsvarer. Ny retur, denne gangen for Messi, men headingen fra nærmest død vinkel ble slått til corner av keeper Navas.

Selv om Barcelona ledet an var Levante langt ifra ufarlige på kontringer, og med litt hell kunne vertene faktisk vunnet kampen over Barcelona.

Det klarte de ikke, men heller ikke Barcelona fikk den forløsende 2-1-scoringen.

Dermed blir Barcelona stående med 51 poeng.

Atletico rotet bort seieren
Det gjør også Atletico Madrid, som kun klarte 1-1 hjemme mot Sevilla senere søndag kveld.

David Villa ga vertene ledelsen etter 18 minutter, men et drøyt kvarter før slutt utlignet Ivan Rakitic for Sevilla.

Det var høy temperatur mot slutten av kampen, og en etterslenger fra Sevillas Alberto Moreno i siste spilleminutt sørget også for at gjestene avsluttet kampen med ti mann.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed misbrukte Atletico Madrid muligheten til å ta over tabellteten. Bak Barcelona og Atletico på toppen av tabellen kommer Real Madrid altså jagende, ikke mer enn ett poeng bak lederduoen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag