RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Begge vil ha rosa

Sist oppdatert:
Både Ivan Basso og Vincenzo Nibali vil kjøre for den rosa trøya i 2011.

Under presentasjonen av neste sesongs Giro d'Italia-løype ga Vincenzo Nibali uttrykk for at det var han som skulle få kjøre for den rosa trøya i rittet som markerer at det er 150 år siden samlingen av Italia.

Ivan Basso har nå kommet på banen og understreker at han også er lysten på en kapteinsrolle i den storslagne 150-årsmarkeringen. Basso kunne ikke delta på presentasjonen fordi han har kjørt et gateritt i Mexico. 32-åringen vant som kjent årets utgave av rittet.

- Jeg liker løypa kjempegodt. Den har alt og passer meg perfekt. Hvem har sagt at jeg ikke skal kjøre? uttaler Basso til Gazzeta dello Sport.

Duellen
Vincenzo Nibali og Ivan Basso vant hver sin Grand Tour inneværende sesong.

Ivan Basso vant Giro d'Italia 1 minutt og 51 sekunder foran David Arroyo. Nibali ble tredjemann i rittet, to og et halv minutt bak Basso. Dette var Bassos andre rosa trøye. Han har i tilegg to pallplasser fra Tour de France, men ingen seire.

Vincenzo Nibali vant Vuelta a Espana 41 sekunder foran dopingtatte Ezequiel Mosquera. Slovaken Peter Velits var 3 minutter og 2 sekuner bak Nibali på tredjeplass. Nibali ble syvendemann i 2009-utgaven av Tour de France.

I tilegg kommer antageligvis Franco Pellizotti tilbake for Liquigas i 2011. Han har vært under etterforskning for doping siden årets Giro d'Italia, men ble frikjent.

Perfekt for begge?
LES OGSÅ: - På pairet er dette perfekt for meg

Basso mener altså at løypa er perfekt for han, Nibali mener den er perfekt for han.

Sportssjef i Team Sky, Sean Yates, støtter Nibalis kandidatur.

- Nibali er min favoritt. Han har tro på seg selv etter seieren i Spania Rundt og det faktum at rittet besøker Sicilia, hvor han kommer fra, er nok en inspirasjon, sier briten.

- Finner en løsning
- Jeg vil nesten helt sikkert være kaptein, men det vil ikke være helt klart før løpet går mot slutten. Vi må se hva som skjer på veien, men på papiret er dette nesten perfekt for meg, uttalte Vincenzo Nibali til cyclingnews under giro-presentasjonen.

Ivan Basso understreker at ingenting er bestemt. Noen konklusjon må man nok vente med en stund til.

- Tro meg. Ingenting er avgjort. Dette må vi snakke om. Sammenlignet med i år har ting forandret seg, hvem hadde trodd at jeg skulle vinne giroen og at Vincenzo skulle ha en slik sesong han har hatt? Det som er sikkert er at vi ikke kan kjempe om kapteinsrollen innad i laget. Vi må snakke om det og jeg er sikker på at vi finner en løsning, forteller Basso.

Liquigas har sesongens første samling tidlig i desember. Da kan vi forvente en avklaring på kapteinsspørsmålet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere