*Nettavisen* Sport.

Begjært konkurs - skylder på ferien

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Vålerenga Hockey lover å betale 900.000 skyldige skattekroner innen fristen.

10.08.10 10:28

Skatt Øst har begjært Vålerenga Ishockey AS konkurs. Klubben skylder 900.000 kroner i skatt.

Ishockeyklubben lover å ordne opp før fristen. Konkursbegjæringen skal behandles ved Oslo byfogdembete 18. august, men innen den tid håper Vålerenga at tre friske emisjonsmillioner er på plass, skriver Finansavisen.

Ifølge Vålerenga Hockey gjelder kravet på 900.000 merverdiavgift.

Skylder mva
Direktør i Vålerenga Hockey, Jan Tore Kjær, lover at pengene vil bli betalt, og at klubben har tatt grep for å får skuta på rett kjøl.

- Vi gikk 600.000 i minus i 2008 og 400.000 i minus i 2009, og vi ønsket å gjøre noe. Det som vi har jobbet med i hele år er at vi har forbedret egenkapitalen med ni millioner. I tillegg har vi gjort en emisjon som tilfører klubben tre millioner i frisk kapital, sier direktør Jan Tore Kjær til Nettavisen.

Fordi det har tatt litt lang tid å få de tre millionene står kravet fra Skatt Øst foreløpig ubetalt, men regningen vil bli gjort opp innen fristen 18. august.

- Grunnen til at dette har skjedd nå er fellesferien. På grunn av ferien har det tatt lengre tid å få inn alle pengene. Alt skal være inne denne uken, lover direktør Jan Tore Kjær.

Ifølge Kjær er det en privatperson og en bedrift som bidrar, men han ønsker ikke å ha noe fokus på disse nå.

Spillerflukt
De siste månedene har mange spillere forlatt Vålerenga Hockey. Knut Henrik og Lars Erik Spets, Jonas Olsson, Nicolai Bryhisveen, Tommy Lund og Anders Fredriksen har alle gått til hardt satsende Lørenskog. Romeriksklubben har kunnet tilby helt andre lønnsbetingelser enn Vålerenga.

Det er et direkte resultat av den økonomisk situasjonen i Vålerenga.

- Det er fordi vi vil kutte kostnader. Vi må ha billigere spillere enn det Lørenskog har kunnet hente, sier Kjær, som likevel tror at Vålerenga kan kjempe i toppen i år selv med svekket lag.

- På papiret kan du si at vi er svekket, men vi har tross alt åtte U-landslagsspillere og mange spillere på vei opp. Men med kostnadskutt kan du ikke gi noen kongepokalgaranti, sier Kjær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.