Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beholder VM-traseen i Kollen

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den årlige femmila i Holmenkollen vil heretter gå i den 8,8 kilometer lange traseen som ble brukt under VM.

(ANB) Det er med andre ord helt uaktuelt å gå tilbake til den drøyt 16 kilometer lange sløyfa som ble benyttet i den årlige klassikeren til og med 2010.

Slutt på intervallstart
- Det ville ha krevd mye ekstra arbeid, i tillegg til at vi ville gått glipp av store publikumsinntekter, som vi er helt avhengig av, opplyser Hermod Bjørkestøl, leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vurderingen henger selvsagt også sammen med beslutningen om at den tradisjonsrike Kollen-femmila – og tremila for kvinner for den saks skyld – heretter skal arrangeres som fellesstart. Helt fram til 2010 ble det benyttet intervallstart, med klassisk og skøyting annethvert år. Det siste konseptet skal beholdes. Følgelig går kommende vinters konkurranse i klassisk stil.

Tar vare på VM-effekten
- Ikke minst derfor er det helt naturlig å beholde den moderne og oppgraderte VM-traseen. På den måten ønsker vi også å ta vare på VM-effekten. For det er ingen tvil om at den nye konkurranseformen appellerer mer til de brede lag av befolkningen, fortsetter Bjørkestøl.

Hensynet til TV-dekningen av fellesstarten tilsa også å beholde VM-løypa.

- Ved å benytte den halvparten så lange femmilstraseen, pålegger vi ikke NRK unødige ekstra produksjonskostnader, påpeker langrennssjefen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!