Beijing-OL kan slippe til kvinneboksing

Boksing for kvinner kan komme på OL-programmet i Beijing i 2008. Det sier Anita DeFrantz i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

DeFrantz leder komiteen for kvinneidrett i IOK, og hun er opptatt av at kvinner slipper til i alle olympiske idretter. I OL i Aten er det kvinneklasser i alle idretter, bortsett fra boksing.

- Det er helt sikkert at boksing for kvinner kommer til å bli akseptert i olympisk sammenheng, sa Anita DeFrantz tirsdag. Hun snakket på en olympisk konferanse om sport for kvinner. Det har skjedd en stor forandring de siste årene. Tenk dere bare at basketball for kvinner ikke kom på OL-programmet før i 1976. Jo, forandringene har vært store, slo DeFrantz fast.

- Når det gjelder det rent sportslige, så er likestillingen fullført. Nå må vi som jobber med kvinneidrett se på andre saker som krever oppmerksomhet. Det går på å få mer kvinneidrett i mediene, mer likestilling når det gjelder sponsorer, og dessuten må vi ta tak i seksuell trakassering, sa Anita DeFrantz på konferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag