Gå til sidens hovedinnhold

– Beina var stive og sto rett ut

Norsk unggutt ga alt i kamp mot stjernene i Frankrike.

Den sjuende etappen i Critérium du Dauphiné ble regnet som kongeetappen i rittet. Rytterne klatret legendariske Alpe d’Huez tidlig på etappen før en første- og tredjekategoristigning avgjorde etappen.

Av de tre nordmennene som deltok var det Vegard Stake Laengen (Bretagne-Séché Environnement) som kom først i mål på 46.-plass, 8’42 bak etappevinner Samuel Sanchez.

Les også: Vant for avdød venn

- Det var ekstremt hardt i dag. Beina ble stive og sto rett ut etter hvert, sier en sliten Stake Laengen til procycling.no etter målgang.

- Kjørte meg selv i senk
Etter de to første etappene fortalte askersyklisten at han ønsket å komme med i et brudd senere i rittet.

24-åringen gjorde alt han maktet for at lørdagens etappe ble etappen der han kom med i bruddet.

- Jeg var egentlig av gårde tidlig på etappen før det ordentlige bruddet gikk. Jeg var veldig ivrig og kjørte hardt for å komme vekk fra feltet. Da vi ble hentet og det store bruddet gikk, hadde jeg kjørt meg selv i senk, og jeg hadde ikke krefter til å følge dem, sier Stake Laengen.

Stjerner av gårde i brudd
I bruddet som til slutt fikk gå av hovedfeltet satt stjernesyklister som Pierre Rolland (Europcar), Jurgen Van Den Broeck (Lotto-Belisol) og Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM). Alle er tippet å ende i toppen av sammendraget i sommerens Tour de France.

- Det er gøy å prøve seg mot stjernene. Jeg får erfaring av dette. Drømmen er at jeg én dag har nivået de beste viser her, forteller den unge nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil forsøke på nytt på søndag
Selv om det ikke lyktes Stake Laengen å komme seg i brudd lørdag gir han ikke opp håpet om å prege fronten av rittet. Han har én sjanse igjen. Morgendagens 156 kilometer lange klatreetappe.

- Det er ekstremt hardt å komme seg i brudd her fordi det er så mange som har lyst. Men laget ønsker å ha minst en rytter med i morgendagens brudd også, og jeg vil gjøre jobben min og være den som er med.

- Kan du love at du er del av bruddet?

- Jeg skal hvert fall gjøre mitt ytterste for å være med når toget går.

61.-plass i sammendraget
24-åringen er på 61.-plass, en drøy halvtime bak Chris Froome (Sky Procycling). Men det er ikke i tankene til Stake Laengen. Lørdag måtte han slippe hovedfeltet 15 kilometer før mål.

- Derfra og inn handlet det bare om å sykle i min egen rytme og spare mest mulig krefter til morgendagen. Dette har vært det tøffeste rittet jeg har syklet og da handler det om å være smart og spare krefter der det er mulig, forklarer askersyklisten.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken